Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milan Bandić je pozvao Zagrepčane da podnesu zahtjev za otpisom kamata za dospjele, nenaplaćene dugove, ukoliko plate glavnicu.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je javni poziv svim fizičkim i pravnim osobama u Zagrebu, kojim se građani pozivaju na podnošenje zahtjeva za otpisom kamata za dospjele, a nenaplaćene dugove, stoji na internetskoj stranici Grada zagreba.

Vezani članci Milan Bandić u Gradskoj skupštini Rasprava o njima u ponedjeljak: Većina prihvatila 86 amandmana Bandića i HDZ-a na GUP Milan Bandić Milan Bandić ispričao se svima kod kojih se pozivao doma da provjeri odvajaju li otpad: ''Neću to više nikad reći''

>> 'Ako ovo objavite dubit ću na trepavici!'

U pozivu što ga potpisuje gradonačelnik, stoji da će se dospjeli dug s osnove kamata otpisati ako se podnositelj zahtjeva, u roku od 30 dana od dana usklađenja stanja s Gradskim uredom za financije, na propisane uplatne račune prihoda Proračuna Grada Zagreba uplati glavnicu duga.

Rok za podnošenje zahtjeva je 07. rujna 2012. godine, a zahtjevi se predaju Gradskom uredu za financije, Zagreb, Trg Stjepana Radića 1.

Nakon što je ministar financija Slavko Linić najavio da će se dug otpisati i građanima slabijeg imovinskog stanja donesena je uredba da i jedinice lokalne uprave mogu opraštati dugove.

'Pozivaju se fizičke i pravne osobe na podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamate temeljem članka 27., stavka 1. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja koju je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici 5. srpnja 2012. godine i koja je stupila na snagu 9. srpnja 2012. godine (objava u Narodnim novinama br. 76 od 9.07.2012.)', stoji u pozivu Grada Zagreba.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.