Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić: Ostaje program gradnji fontana i popločavanja Cvjetnog trga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da neće povući program izgradnje komunalne infrastrukture u kojem se nalazi izgradnja dvaju pothodnika i dvaju fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice te popločenje Cvjetnog trga, a čemu se protive svi klubovi zastupnika zagrebačke Gradske skupštine.

'Zagrebačka Gradska skupština je Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba odredila sredstva za te namjene, a zagrebački gradonačelnik nije u mogućnosti prihvatiti prijedlog izmjena i dopuna tog programa', rekao je Bandić na konferenciji za novinare na temu 'Akti gradonačelnika' odgovarajući na novinarski upit hoće li povući programe izgradnje fontana i popločavanja Cvjetnog trga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna manje prostora za cvijeće Prosvjed na Cvjetnom trgu: "Trg bez cvijeća i kita, sve zbog bandita" Slika nije dostupna PROSVJEDNA AKCIJA CVIJET ZA CVJETNI "Moramo braniti Cvjetni od gradonačelnika, koji je ovaj put odlučio ukinuti dušu tog trga"

>> Bandić smanjuje plaće?

Podsjetio je da je zagrebačka Gradska skupština u prosincu donijela proračun i program izgradnje komunalne infrastrukture u 'kojem su definirana 'pravila igre' i na osnovu tih pravila je raspisano nadmetanje koje je trajalo tri i po mjeseca, izabrani su izvođači radova, potpisani ugovori te je pitanje dana kada treba početi raditi'. Naglasio je kako to više nije njegova volja, već volja Gradske skupštine koju Gradska uprava provodi u djelo.

'Ja to ne mogu brisati sve kada bi i htio. Mogu odgoditi izvršenje za koji mjesec, ali najkasnije do kraja godine se taj posao mora izvršiti', rekao je Milan Bandić.

Napomenuo je kako je vrijednost radova za izgradnju dva pothodnika i dvije fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice te popločenje Cvjetnog trga oko 30 milijuna kuna. "Nisu pothodnici ispod Hrvatske bratske zajednice, fontane i Cvjetni trg projekt Milana Bandića. To je projekt Gradske uprave s gradonačelnikom na čelu", rekao je Bandić dodavši kako su njegovi prioriteti i spajanje Branimirove ulice te spajanje Radničke ceste s Heinzelovom ulicom u punom profilu.

Također, istaknuo je, do početka školske godine 2012./2013. treba se završiti srednja škola u Sesvetskom Kraljevcu, škola i popratni sadržaji u naselju Sopnica-Jelkovec te bazen na Sveticama. Dodao je kako, nažalost, srednja škola u Jelkovcu neće biti gotova do sljedeće školske godine, kao ni bazen na Sveticama do sljedeće kupališne sezone.

Podsjetivši da su u Jelkovcu sagradili vrtić, osnovnu školu i 2700 stanova, Bandić je rekao kako je " Jelkovec 'igračka' koju je napravio i poklonio Zagrebačkom holdingu, ali se oni s njom ne znaju igrati. Nije igračka za svakoga".

Odgovarajući na novinarski upit vezan uz naknadu vlasnicima nekretnina u neposrednoj blizini odlagališta otpada Prudinec - Jakuševec, zagrebački gradonačelnik je rekao da, kada bi se njega pitalo, stanovnicima Jakuševca dao duplu naknadu nego što dobivaju sada ali kako prije svega treba poštivati zakon koji kaže da se ta naknada ne može povećati. Predložio je zastupnicima Gradske skupštine da nađu modus vivendi kako bi se Jakuševčanima izašlo u susret do smetlište bude u funkciji.

Bandić je kazao i da će se izmjenama zakona koje će predložiti ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy omogućiti da se izađe u susret stanovnicima Jakuševca i drugih mjesta koji žive u blizini odlagališta otpada.

Na pitanje vezano uz naplatu potraživanja, pročelnik gradskog ureda za financije Slavko Kojić odgovorio je kako će zagrebački gradonačelnik putem amandmana Gradskoj skupštini predložiti reprogramiranje potraživanja Grada Zagreba s osnove komunalnog doprinosa, naknade i spomeničke rente. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene