Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik je predložio da se zbog slabijeg punjenja proračuna ide na smanjivanje plaća, ali i jubilarnih nagrada, božićnica, te regresa.


Iz sindikalnih redova potvrdili su prošlotjedni sastanak s gradonačelnikom Milanom Bandićem tijekom kojega je prvi čovjek Zagreba predložio da se zbog slabijeg punjenja proračuna od predviđenog ide na smanjivanje plaća, ali i jubilarnih nagrada, božićnica, te regresa za 10.500 zaposlenih u gradskoj upravi, te vrtićima, vatrogascima, gradskim knjižnicama te sektoru kulture.

Vezani članci Gradolnačelnik Milan Bandić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Ponovno odbačen Bandićev prijedlog o smanjenju plaća pročelnika gradskih ureda i posebnih savjetnika Milan Bandić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Bandić ima novi prijedlog smanjenja plaća u gradskoj upravi: "Moramo od sebe krenuti"

'Sastanak smo održali, ali konkretan pisani projekt što bi se i koliko smanjivo iz gradske uprave tek očekujemo', potvrdio je Ivan Katalenić, sindikalni povjerenik Sindikata gradske uprave grada Zagreba koji okuplja 1.100 članova.

Ujedno je istaknuo kako je gradonačelnik Bandić potvrdio slabije punjenje proračuna od predviđenog i to za šest posto, naglašavajući kako zbog toga treba uvesti mjere štednje.

'Naš sindikat, a vjerujem i ostali koji okupljaju zaposlenike čija se plaća isplaćuje iz gradskog proračuna, čekaju pisani prijedlog mjera štednje, a nakon što ih primimo možemo govoriti što ćemo poduzeti i kako ćemo reagirati na njih', najavljuje Katalenić. (Agencija VLM)

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.