Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Smatram da ako jurisdikcija Srbije zadire u hrvatski pravni sustav na način da naše branitelje mogu loviti lasom i privesti pravdi kako oni to tumače, onda isto treba učiniti i Hrvatska", istaknuo je Bandić.


Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i čelnik Koalicije za Premijera Milan Bandić izjavio je u utorak da bi prioritet Hrvatske trebao biti ukidanje Zakona o univerzalnoj nadležnosti, koji omogućava Srbiji da "hrvatske branitelje lovi lasom", a ako Srbija na to ne pristane, istaknuo je, Hrvatska bi trebala uzvratiti istom mjerom.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Vezani članci Nakon smrti gradonačelnika Bandića Kozari Putevima zavladala je tuga Ovako su glasali Kozari Putevi i Kozari Bok, provjerite jesu li ostali vjerni pokojnom Bandiću i njegovoj nasljednici Jelena Pavičić Vukičević - 1 Ide Bandićevim stopama? Je li Pavičić Vukičević našim novcem platila oglas u medijima kako bi se pohvalila projektima u Zagrebu

"Što se tiče odnosa Srbije i Hrvatske po pitanju Zakona o univerzalnoj jurisdikciji, smatram da ako jurisdikcija Srbije zadire u hrvatski pravni sustav na način da naše branitelje mogu loviti lasom i privesti pravdi kako oni to tumače, onda isto treba učiniti i Hrvatska", istaknuo je Bandić u razgovoru s Đurom Dečakom, predsjednikom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata 'Dr.Franjo Tuđman', priopćeno je iz stožera Koalicije za Premijera.

O problemima hrvatskih branitelja te aktualnim odnosima Hrvatske i Srbije vezano za srbijanski Zakon o univerzalnoj jurisdikciji, Bandić je s Dečakom razgovarao zajedno sa svojim koalicijskim izbornim kandidatima Miodragom Demom i Marijanom Tomuradom.

"Mi nismo nikoga napadali i na tom tragu treba biti odlučan. Zakoni postoje da služe ljudima, da vrijede za sve jednako, ali i da se mijenjaju. Do svega toga naravno nije trebalo doći, no ako to žele onda će to imati“, poručio je Milan Bandić.

Dečak je naglasio kako je iznimno zadovoljan odgovorima koje Koalicija za Premijera, predvođena Milanom Bandićem, daje na sva pitanja o braniteljima i njihovim problemima.

„Gospodin Bandić živi braniteljski život i zna sve o problemima branitelja. To dokazuje već punih 16 godina u Zagrebu. Drago nam je da je stao na našu stranu što se tiče stava o ovoj nesretnoj jurisdikciji i vjerujem da će Bandić nakon izbora biti važan čimbenik u hrvatskoj politici“, rekao je Dečak.

Brigadir Miodrag Demo, nositelj liste Koalicije za Premijera u 6. izbornoj jedinici, pozvao je sve hrvatske branitelje na zajedništvo te im poručio da ne dopuste da ih politika dijeli.

"Oko 50.000 branitelja je umrlo nakon rata, a u ovoj godini njih oko 1000. O tome trebamo brinuti, o zdravlju branitelja, socijalnim pitanjima, njihovoj djeci. Moramo ih zaštititi od bilo kakvog progona. Zato kažem, nema Srbiji u Europsku uniju dok ne povuče taj Zakon. Naravno, uvijek je otvorena mogućnost diplomatskog rješenja, odnosno zajedno sjesti za stol i pokušati riješiti sve probleme”, dodao je Demo.

Miodragom Demom, prvim kandidatom Koalicije za Premijera u VI. Izbornoj jedinici te Marijanom Tomuradom, kandidatom koalicije u II. izbornoj jedinici danas je razgovarao s Đurom Dečakom, predsjednikom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata 'Dr.Franjo Tuđman', priopćeno je iz Bandićeva stožera. (Hina)