Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objašnjenje

Bandić o plaćanju više cijene za vrtiće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Milan Bandić danas je odgovorio na novinarski upit što može sada, kad je donesen proračun, poručiti roditeljima koji su za vrtiće plaćali više nego će se od Nove godine plaćati.

'Jedina utjeha ostaje onima koji su plaćali više u 2011. da će plaćati upola manje u 2012., ili dva do tri puta manje nego u ostalim dijelovima Hrvatske. A, nažalost, oni koji nisu plaćali ništa u zadnjih pet mjeseci 2011., jer je solidarnost i socijalna pravda pala na ispitu, morat će plaćati 300 kuna i njih mi je jako žao. Dakle, oni će biti kažnjeni plaćanjem 300 kuna u 2012., ali su bili oslobođeni plaćanja pet mjeseci u 2011., a štovani naši sugrađani i roditelji koji su plaćali više plaćat će u 2012. manje dva do tri puta nego u drugim gradovima ili 300 kuna', rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera o zagrebačkim vrtićima 'Što vi mislite? Da sam ja idiot, kreten, majmun bez dostojanstva?' Slika nije dostupna Afera oko vrtića se nastavlja Bandić poručio Holjevac: Ne unosite nemir u zagrebačke obitelji!

Na upit bi li se osjećao prevarenim da je na mjestu onih roditelja koji su vrtić plaćali više, Bandić je odgovorio da se on ne bi osjećao prevarenim. 'Ja se više brinem kako će ljudi koji imaju 2.000 kuna i manje po članu kućanstva plaćati 300 kuna na mjesec', rekao je.

'Dajmo jednom upalimo lampicu solidarnosti i socijalne pravde u vrijeme krize i recesije. To je zadaća svih nas da vodimo računa o onima koji su zaboravljeni, zapušteni, osiromašeni i u potrebi. To je kršćanski, ljudski i kako god hoćete', istaknuo je Bandić.

Gradska skupština prihvatila je 19. prosinca prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se vrtići i jaslice sljedeće godine plaćaju 300, a produženi boravak u školi 200 kuna, bez obzira na dohotke kućanstava. Riječ je o izmjenama odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova od roditelja.

Bandić je tada naveo da će od 1.900 kuna mjesečno za vrtiće i jaslice grad subvencionirati 1.600 kuna, a toga, naglašava, 'nema nigdje osim u Zagrebu'. Napomenuo je i da se izjednačila gradska potpora u privatnim i vjerskim vrtićima. 'Paket' predškolske skrbi je u gradskoj blagajni težak 800 milijuna kuna, a od roditelja ćemo 'ubrati' 100 milijuna kuna i pokriti tek malen dio tih troškova', dodao je Bandić i naveo da se vrtićkim uslugama danas koristi 32.5 tisuća djece. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene