Milan Bandić - 1
Milan Bandić - 1 Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Pixsell

Gradonačelnik Bandić poručio je da ranjenom policajcu želi brz oporavak, ali istaknuo kako je Zagreb "jedna od najsigurnijih europskih metropola".


O krvavom napadu na policajca na Markovu trgu, koji je jutros šokirao Hrvatsku, oglasio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. U izjavi poslanoj medijima poručio je kako "najoštrije osuđuje ovaj bezumni čin nasilja".

Vezani članci Draško Stanivuković u Dnevniku Nove TV - 4 Mladi gradonačelnik Banje Luke o "bosanskom Versaillesu" i fotkama s četničkom zastavom: "Jedna lasta ne čini proljeće, imamo različite poglede na povijest..." Dubravko Gvozdanović, sudski vještak za oružje Sudski vještak o napadaču s Markova trga: "Nije bio uvježban niti vičan oružju, ali je perfidno izmanipuliran"

"Ranjenom policajcu želim brz oporavak. Danas smo svi s njim i njegovom obitelji, a od policije i nadležnih službi očekujemo da što prije rasvijetle sve okolnosti“, poručuje Bandić.

„Kao pojedinci i kao društvo moramo se pitati kako smanjiti razinu konfliktnosti u svom okruženju i društvu u cjelini. Kako sigurnost, a Zagreb je objektivno jedna od najsigurnijih europskih metropola, održati i podići na još višu razinu, jer sigurnost je okvir i temelj za sve drugo", stoji u izjavi gradonačelnika Zagreba.