Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvaljuje policiji na brzoj reakciji

Bandić novinarima nije htio govoriti o prijetećem pismu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas na novinarski upit nije htio ništa govoriti o dobivenu prijetećem pismu i 51-godišnjaku kojega je zbog toga policija privela, već je novinare uputio na zagrebačku Policijsku upravu i kolege iz ureda za informiranje neka im daju što ih zanima.

Gradonačelnika su o prijetećem pismu novinari pitali u palači Dverce gdje je uručio 66 stipendija najboljim srednjoškolcima. Nakon toga je iz službe za informiranje ureda gradonačelnika Bandića u redakcije prispjelo priopćenje u kojem se ističe kako zbog velikog zanimanja medija za prijeteće pismo gradonačelniku Bandiću mogu izvijestiti da je 'pismo prijetećeg sadržaja u gradonačelnikov ured stiglo poštom u srijedu, 10. ožujka, a policiji je predano u petak, 12. ožujka'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriven je Zatvorenik planirao ubiti sutkinju: "Postavit ću ručnu bombu u cvjetni aranžman na grob njezine majke" Dmitrij Medvedev Poslao jezivu poruku Medvedev zaprijetio nuklearnim ratom i obznanio koji bi gradovi bili na udaru: "Ako se to dogodi..."

>> Prijetio Bandiću pa mu pronašli i arsenal oružja

'Zagrebačkoj policijskoj upravi, koja je prava adresa i za sva vaša moguća nova pitanja, zahvaljujemo na brzoj i učinkovitoj reakciji', navodi se u priopćenju spomenute službe.

Pismo stiglo 10. ožujka

Kao što smo jučer prvi izvijestili,  priveden je  51-godišnjak koji je u prijetećem pismu od gradonačelnika Bandića tražio da zaposli njegovu prijateljicu koja je prije radila u gradskom poglavarstvu. Kriminalističkom istragom, pretragom stana, vikendice i automobila 51-godišnjaka pronađeno je devet pušaka, dva revolvera, jedan pištolj i veća količina streljiva. To je oružje posjedovao neovlašteno te time počinio i kazneno djelo nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih tvari. Pismo koje je osumnjičenik B.G. potpisao, u kojemu pak od gradonačelnika traži da njegov zahtjev ispuni u roku od 15 dana, stiglo je u poglavarstvo 10. ožujka, nakon čega je pozvana policija. Zbog neuobičajena načina obraćanja i pokušaja da se izbjegne zakonom propisan postupak zapošljavanja te zbog postavljanja nerealna roka, pismo je izazvalo strah i uznemirenost gradonačelnika, izvijestila je jučer policija.

Osumnjičenik je, uz kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene