Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo pritiska

Prijetio Bandiću pa mu pronašli i arsenal oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija privela je 51-godišnjeg muškarca.

Muškarac je priveden zbog prijetnji gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. Kako doznaje Dnevnik.hr u zagrebačkoj policiji, muškarac je priveden zbog pisma u kojem od gradonačelnika Zagreba traži da mimo procedure zaposli njegovu prijateljicu, koja je prije radila u Gradskom poglavarstvu. U pismu muškarac gradonačelniku daje 15 dana da ispuni njegov zahtjev. Bandić je slučaj prijavio policiji jer je taj pritisak na njegovu javnu funkciju shvatio kao prijetnju, što je kod njega izazvalo strah. Zanimljivo je da se muškarac potpisao na pismo. Žena za koju je od Bandića tražio zaposlenje bila je službenica u Poglavarstvu, a navodno je službu napustila samovoljno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepripadna korist od 387.000 kn Zatražena istraga oko fiktivnog zapošljavanja V. Majher Slika nije dostupna Dan poslije Čuvari Varšavske sele pred Gradsko poglavarstvo

Kako nam je rečeno, strah je bio opravdan, jer je policija prilikom pretrage stana, vikendice i automobila osumnjičenog pronašla devet pušaka, dva revolvera i pištolj te veću količinu streljiva. Sva ta sredstva posjedovao je nelegalno. Muškarac, kako nam je rečeno, nije po sličnim djelima otprije poznat policiji, ali jest zbog zlostavljanja i zapuštanja djeteta. Inače, za kazneno djelo prijetnje predviđena je kazna od 6 mjeseci do 3 godine zatvora.

Kako doznajemo, muškarac je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene