Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ne vjerujem Šimuncu i to je sve'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je kako ne može vjerovati da su ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan i bivši ravnatelj policije Marijan Benko tražili od prvooptuženog za napad na bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića da njega i trojicu njegovih suradnika optuži kao naručitelje napada.

'Ja mogu samo reći da ne mogu vjerovati da je to istina i drugo da ne mogu to komentirati - to je jedino što mogu reći', izjavio je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva, dodavši kako je iznenađen optužbama koje je jučer na račun Cvitana i Benka u sudnici izrekao Miodrag Šimunac, prvooptuženi za napad na Rađenovića.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Ilustracija hutisti ne posustaju Militanti pogodili dva broda i dva američka razarača!

'A, inače, kada počnem malo dalje naglas razmišljati, onda kad bi se sjetio što je zadnjih godinu, dvije ili tri izrečeno na račun moj i moje adrese, bez ijednog papira i dokaza, onda me ništa ne čudi, a znate zašto - ja mirno spavam', rekao je Bandić.

>> 'Cvitan i Benko tražili su da optužim Bandića'

>> Optuženi za napad na Rađenovića poriču krivnju

U svojoj obrani Šimunac je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu optužio Cvitana i Benka da su ga tražili da lažno svjedoči i kao naručitelje napada optuži Bandića i njegovu trojicu suradnika - Slobodana Ljubičića, Stipu Čorića i Slobodana Gracina.

Cvitan mu je, tvrdi, nudio azil u inozemstvo za njega, ženu i djecu, a Benko navodno donio šteku cigareta i ponudio novac.

Iz USKOK-a su poručili da su to 'notorne glupost', a Benko da su te optužbe smiješne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene