Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milan Bandić kaže da će Zagreb pronaći način da spasi Imunološki zavod.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da će Grad Zagreb pronaći način da spasi Imunološki zavod, dugogodišnju uspješnu tvrtku koja je ovih dana otišla u stečaj, a oko 200 radnika dobilo otkaz.

Vezani članci Epidemiolozi i Arena Zagreb, ilustracija Zagreb počinje s masovnim testiranjem brzim antigenskim testovima. Ovo je popis svih 12 lokacija u gradu Zagrebački stožer najavio uvođenje novih strožih mjera idući tjedan Zagreb kao Slovačka: Masovno testiranje jedna od novih strožih mjera u metropoli?

"Riječ je o 220 ljudi koji su nakon gotovo 120 godina tradicije Imunološkog zavoda dobili otkaz", rekao je Bandić u emisiji "Dnevni red" na 24sata TV i ustvrdio kako će Grad pronaći načina da, dobije li podršku Vlade, spasi Imunološki zavod i ljude od otkaza.

"To se ne smije ugasiti. Grad Zagreb ima dovoljno snage i sredstava i naći će načina da priskoči ljudima u pomoć", ustvrdio je Bandić.
Nakon toga će Imunološki zavod "proraditi još boljim plućima". "U dvije godine spremni smo investirati 10 do 15 milijuna eura, proširiti djelatnost i napraviti od toga visokoprofitabilnu tvrtku", poručio je zagrebački gradonačelnik.

Tomac: Sindikat će pomoći u spašavanju Imunološkog zavoda

Za ulaganje u Imunološki zavod načelan interes iskazala je i tvrtka Jadran-Galenski laboratorij (JGL) iz Rijeke. Direktor te tvrtke Ivo Usmiani jučer je izjavio da je JGL načelno zainteresiran da postane strateškim partnerom Imunološkog zavoda gdje postoji "zdrava jezgra", odnosno proizvodnja virusnih cjepiva.

Uz značajna ulaganja u razvoj novih tehnologija, GMP pogona, ali i daljnji razvoj proizvoda poput cjepiva protiv parotitisa, tvrtka se može revitalizirati i jezgri zaposlenih omogućiti nastavak rada ako se osiguraju izvori financiranja, rekao je Usmiani.

Stečajni postupak nad Imunološkim zavodom, tvrtkom za proizvodnju lijekova, farmaceutskih proizvoda i znanstveno-istraživački rad, otvorio je Trgovački sud u Zagrebu 20. prosinca, a u srijedu, 8. siječnja, njegovi radnici dobili su otkaze ugovora o radu s otkaznim rokom od 30 dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook