Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje plaće?

Bandić: Moguća je korekcija plaća u gradskoj upravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio mogućnost korekcije plaća u gradskoj upravi ukoliko se proračunski prihodi za 2012. ne budu ostvarivali prema očekivanjima.

'Iz mjeseca u mjesec pratit ćemo izvršenje proračuna i nećemo moći izdvojiti ni kune ni lipe više od onoga što prihodujemo', kazao je Bandić na konferenciji za novinare o Adventu u Zagrebu u Gradskoj upravi.

Bandić je podsjetio da je proračun za 2012. manji 130 milijuna kuna nego ovogodišnji poručivši da će se svi morati 'staviti u Prokrustov krevet'.

'Ako se pokaže da se proračun slabije puni, uslijedit će ozbiljni i nepopularni razgovori sa sindikatima oko plaća. Nema nam druge. Treba uozbiljiti stvar i trošiti koliko ima novca', naveo je Bandić i dodao da će se, bude li potrebno, morati uskladiti sve plaće, troškovi i kolektivni ugovor zaposlenika u gradskoj upravi jer, dodao je, u krizno i recesijsko vrijeme svi moraju biti odgovorni.

Na pitanje novinara hoće li biti smanjenja plaća u Zagrebačkom holdingu, Bandić je naveo kako to pitanje treba postaviti skupštini i nadzornom odboru Holdinga koji su odgovorni za poslovanje i nadziru njegov rad.

Dodao je kako još nije dobio prijedlog iz Holdinga o povećanju komunalnih usluga pa se o tome ne može ni očitovati.

Gradonačelnik je rekao i da u 2012. očekuje bolju suradnju sa zagrebačkom Gradskom skupštinom. To će moći provjeriti već na prvoj skupštinskoj sjednici u slijedećoj godini na koju će, kako je najavio, uputiti između 15 i 20 projekata i tražiti koncenzus oko toga.

'Proračun za 2012. je zbroj želja i planova, no moramo ga popuniti, a to ovisi o kvaliteti projekata, ali i dobroj suradnji Gradske skupštine i Gradske uprave', zaključio je Bandić.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Državne bolnice i upravljačka prava - 2 ozdravljenje sustava Obećali su da će država šefovati bolnicama, no sve kasni: "Ne mislim da će išta biti bolje"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene