Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put u europske metropole

Bandić ide po međunarodnu potporu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, čini se, sve je bliži objavljivanju predsjedničke kandidature!

Da bi donio, kako sam kaže, najmudriju odluku, prvo će provjeriti ima li podršku svojih sugrađana, koja mu je vrlo važna. Bandiću bi mnogo značila i potpora njegovih europskih kolega, pa nakon, kako sam ocjenjuje, uspješne hrvatske turneje, sada počinje inozemnu. Već sutra leti u Moskvu, a ubrzo namjerava posjetiti i Munchen, pa zatim Rim. Dodao je da na predsjedničkim izborima, ako se odluči kandidirati, ne namjerava sudjelovati već pobijediti.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

>> Navala na predsjednika: I Bandić se slika s Mesićem

'Da narednih dana vidim što o toj kandidaturi misle moji sugrađani, jer bez njihovog mišljenja ne želim se upuštati u avanturu. Obilazim svoje kolege u europskim metropolama, ili ja kod njih ili oni ovdje. Ako se odlučim kandidirati, onda mi je itekako stalo da imam njihovu potporu. Nakon tog sondiranog terena ću donijeti najmudriju odluku', rekao je Bandić.

Bandić je, na konferenciji za novinare, istaknuo da je za sada napravio 'prvi korak', a drugi i treći će učiniti ovih dana. Dodao je da će nakon ‘sondiranog terena donijeti najmudriju odluku’ te napomenuo da za nju još ima vremena, jer izbori još nisu raspisani, ni utvrđen datum njihova održavanja. ‘Ne mislim sudjelovati na tim izborima, ja mislim pobijediti. To će biti crta razdjelnica moje kandidature i budite sigurni da ću donijeti najbolju odluku’, rekao je. Istaknuo je da luksuz da se netko kandidira da bi se kandidirao prepušta drugima te da najprije treba vidjeti što građani žele i očekuju od potencijalnog predsjednika da bi mogao pet godina služiti kao što deset godina služi Zagrepčanima. ‘A ja jedino što znam u životu je slušati i služiti. I to najbolje’, kazao je.

Put u europske metropole

Upitan koje će metropole obići naveo je da će uskoro posjetiti gradonačelnike Moskve, Muenchena te Rima. Na upit hoće li biti proveden referendum vezan uz Dinamov stadion Bandić je rekao kako je nedavno s upravom ‘Dinama’ dogovoreno da se provede referendum koji bi trebao biti organiziran do kraja godine. Dodao je da tu odluku treba donijeti Gradska skupština u suglasju s institucijama Republike Hrvatske i obaveznom procedurom. Smatra da bi referendumsko pitanje građanima trebalo biti jeste li za dovršetak Dinamovog stadiona na postojećoj lokaciji ili ste za novi stadion na Kajzerici. Naglasio je kako se radi o velikim novcima i da o tome trebaju odlučiti građani, a da je on osobno za stadion u Maksimiru. Upitan što misli o inicijativi Kluba zastupnika SDP-a u zagrebačkoj Skupštini o proširenju Skupštine Zagrebačkog holdinga Bandić je kazao da će provesti svaku odluku Skupštine, pa i Kluba SDP-a, utemeljenu na zakonu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene