Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izgubio živce na konferenciji za novinare.


Iako nije htio govoriti o najavljenim poskupljenjima na vodu i gradski prijevoz Bandić je kritizirao sve one koji pišu o količini novca kojim raspolaže, osvrćući se na napise o novcu koji se daje Dinamu za stadion.

Vezani članci Umjetni snijeg na Sljemenu - 5 Hrpe umjetnog snijega na Crvenom spustu na Sljemenu dok je vani dvadesetak stupnjeva: Stigao je odgovor od Grada Bolja Hrvatska: Maja Bonačić - 3 Maja je pokrenula nešto nevjerojatno i sada pomaže mnogima: Na biciklu i trčeći "osvojila" je Everest

>> Udruge: Holding svoje promašaje želi pokriti novcem Zagrepčana

'Ja svako jutro u 6 sati trčim šumom, zamislite da se nekome okrene u glavi i da mi se nešto dogodi jer misli da imam toliko novaca. Želite da meni, kao zecu, netko odreže uši', rekao je gradonačelnik Bandić. Vi ćete biti krivi i imat ćete me na savjesti, dodao je. 'Ako se to dogodi, sve ću vas tužiti', rekao je Bandić.

Podsjetio je da je u Dinamov stadion bivša vlast 90-tih uložila oko 380 milijuna kuna, a aktualna oko 180 milijuna kuna i konzervirala stadion. Krajem prošle godine u podrumu ispod sjeverne tribine nakupilo se oko dva metra vode i nastala je šteta između pet i sedam milijuna kuna. Sada je jedino moguće da se to sanira i s 30 do 35 milijuna kuna dovrši i tamo smjeste zagrebačke sportske ustanove, na čelu s Hrvatskim sportskim savezom i Hrvatskim sportskim muzejem, koji su podstanari, pojasnio je Bandić. Kategorički je odbacio medijske tvrdnje da 'Bandić to daje Mamiću' ustvrdivši da to tvrde 'oni koji su državi dužni porez, a da bi to zamaglili optužuju Bandića da baca novac poreznih obveznika'.

Zagrebački gradonačelnik je dodao i da mu je žao zbog priča o stadionu te je rekao da je to sve za dobrobit građana, kao i da je sanacija sjeverne tribine potrebna. O najavljenim poskupljenjima u gradu Bandić će se izjasniti sutra, nakon što čuje mišljenje GSV-a i potrošačkog vijeća.

Bandić je podsjetio da Skupština sutra odlučuje o njegovom prijedlogu sporazuma o načinu rješavanja javnog interesa između investitora Hoto grupe i grada Zagreba kojim bi se investitor odrekao povrata 7,2 milijuna kuna, a grad korištenja dviju polivalentnih dvorana u sklopu Centra 'Cvjetni' koje bi trebalo prestati smatrati javnim interesom i promijeniti im namjenu u poslovni prostor.

Riječ je o dvoranama koje su, prema sporazumu Grada s Hoto grupom i zaključku o utvrđivanju javnog interesa iz 2008., namijenjene za javnu upotrebu.

Bandić je rekao da je njegov prijedlog poslan Skupštini. Dodao je da postoji mogućnost da ih grad od Hoto grupe unajmi po tržišnoj cijeni.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju