Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi na račun građana

Bandić: Gubitnici ne mogu oprostiti uspjeh. Ja ih sve volim i ljubim!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo pokrenulo je predistražne radnje zbog Bandićevih fontana i uređenja Cvjetnog trga, a sukob zagrebačkog gradonačelnika i gradske skupštine i dalje traje.

Sukobe između zagrebačkog gradonačelnika i gradske skupštine građani ne samo da će gledati do kraja ovog mandata, već će taj sukob i - financirati. Milan Bandić tvrdi da se skupština na čelu s Davorom Bernardićem miješa u izvršnu vlast, a gradski SDP, koji ima većinu u skupštini, da gradonačelnik ne poštuje slovo zakona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Redovita sjednica Zagreb: Skupština o restrukturiranju Holdinga i cijenama ZET-ovih karata Slika nije dostupna Rok do proljeća Zagreb: Uskoro se zabranjuju reklamni panoi na zgradama

>> Bandić izvan sebe: Skupština mu opet blokirala projekt

'Oni bi prijepodne radili posao gradonačelnika, a poslijepodne Skupštine', kaže Bandić. 'Toga nema nigdje na svijetu da zakonodavna vlast preuzima prerogative izvršne vlasti. Je li točno? Je. I zato imamo taj slučaj s Holdingom i ostalim, ali ne mogu ja protiv stupa i zida'.

'Zagreb je kulturan europski grad. Svi se moramo tako i ponašati', odgovara Bernardić.

Predistraga Županijskog državnog odvjetništva zbog uređenja Cvjetnog trga i fontana - gradonačelnika ne brine.

'Vi ćete moj odgovor uvijek vidjeti. Neka svatko radi svoj posao. Reći ću vam nešto oko tih fontana i Cvjetnog trga - gubitnici vam nikada ne mogu oprostiti uspjeh. Ja ih sve volim i ljubim. Ja znam koliko oni mene vole, ali ja njih volim više', kazao je Bandić u svojem stilu.

U gradskom HDZ-u pak smatraju da je normalno funkcioniranje gradske vlasti - ugroženo.

'Sukob između gradskog SDP-a u Skupštini i gradonačelnika je nažalost, došao do usijanja. A imamo još 10 mjesci do izbora. Kako će to izgledati na narednim sjednicama, strah me i pomisliti', kaže HDZ-ova gradska zastupnica Danira Nakić Bilić

Na prošloj sjednici SDP je odbio glasovati o uređenju sveučilišnog kampusa Borongaj, jer su kasno dobili materijale. Gradonačelnik je tada demonstrativno napustio sjednicu. Sutra se zato održava izvanredna sjednica na kojoj će svi glasovati - ZA kampus.

'Sveučilišni kampus i izgradnja modernog sveučilišta prioritet je svih pa tako i Gradske skupštine Grada Zagreba', pojasnio je Bernardić.

'To su porođajne muke i one će trajati. Uvijek je na račun građana, ali ja sam uvjeren da će građani znati prepoznati tko što radi', mišljenja je Bandić.

Nažalost, građani Zagreba će samo izvanrednu sjednicu Skuštine platiti oko - 300.000 kuna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene