Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić danas u podne otvara Domovinski most

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pet godina gradnje i pet bezuspješnih pokušaja otvaranja pravomoćnom je postala uporabna dozvola za pristupnu cestu kod čvora Kosnica, zbog koje most nije otvoren još na Veliki petak.

Sve je spremno za svečano otvaranje Domovinskog mosta koji će u 12 sati u promet pustiti gradonačelnik Milan Bandić, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Unatoč jakoj kiši koja je neumorno ispirala most, posljednju provjeru pred otvaranje obavili su pročelnici za promet i izgradnju grada te gospodarstvo Davor Jelavić i Ladislav Prežigalo.

'Sve je u najboljem redu. Čekamo Elektrine radnike koji će provjeriti rasvjetu na mostu', sretan je i sklonjen od kiše pod mostom zborio Davor Jelavić. 

Most s najskupljom rasvjetom u Hrvatskoj, dug 880 i širok 34 metra, za čiju je gradnju utrošeno više od 40 milijuna kuna, spajat će jugoistočni dio grada sa zračnom lukom. Pročelnik Jelavić u društvu policije koja je također bila u ophodnji mostom, radostan je ponajviše zbog građana. 

'Mnogim građanima koji iz Velike Gorice putuju na posao u Zagreb most će znatno skratiti put. Nadam se i sveopćem rasterećenju prometa', kaže Jelavić. 

Dva kamiona od jučer na mostu čekaju šofere koji će sutra pokupiti teške betonske blokove. Oni su na mostu bili štit protiv vozača koji su mjesecima ilegalno prelazili most, zadajući gradskim ocima mnogo muke.

'Otkako su od prije mjesec dana zaštitari na mostu, ilegalaca više nema', pohvalio se pročelnik Jelavić.

'Pozivamo građane na otvaranje mosta', poručio je na kraju Davor Jelavić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene