Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stvar se rasplamsava'

Bandić: Ako se ne trgnemo plaće u Holdingu će biti upitne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je ustvrdio kako su izvršna i zakonodavna vlast u Zagrebu izmijenile uloge dok vrijeme curi, a rezultati takve politike stižu na naplatu.

"Čini se da su gradski zastupnici postali pročelnici, a predsjedništvo Gradske skupštine kolegij gradonačelnika", odgovorio je Milan Bandić na pitanje gradskog zastupnika Stanka Gačića (HDZ) na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine nije li zakasnio s najavama smanjenja plaća u Gradskoj upravi budući da teret gospodarske krize ostali građani snose već nekoliko godina.

"Ako se ne trgnemo plaće će postati upitne za tri mjeseca u Zagrebačkom holdingu, a za pet mjeseci u Gradskoj upravi", kazao je Bandić ocijenivši da bi "u gradu bilo puno više kranova" da Gradska skupština nije skidala točke s dnevnog reda.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Slika nije dostupna SJEDNICA SKUPŠTINE Smanjenje broja gradskih ureda odgođeno, a HDZ poručio: ''Bandićevim uštedama nekada se smijalo''

>> Pogledajte projekt 'Zagreb na Savi' vrijedan više od milijardu eura!

Upozorio je kako je prihod u gradskom proračunu dosad pet posto manji nego u isto vrijeme lani, a 15 posto manji od plana te naglasio da su u Gradskoj upravi dva puta pregovarali sa sindikatima jer do svibnja moraju "podvući crtu".

"Stvar se rasplamsava, jeste li toga svjesni? Bit će puno političke vatre", kazao je Bandić.

Margareta Mađerić (HDZ) pitala je zašto će se smanjiti plaće i tetama u vrtiću koje nisu dobile ni 'božićnicu', dok se Grad ponaša rastrošno i plaća do tri puta skuplje neke projekte nego druge jedinice lokalne samouprave. Bandić joj je odgovorio da je riječ o različitim projektima, a dodao je i kako mu odluka o smanjenu plaća "teško pada".

Na pitanje Ivane Mlinar Horvat (SDP) kako će ispuniti obećanje da 2013. ni jedno dijete predškolske dobi neće ostati neupisano u vrtić, Bandić je odgovorio da je licemjerno tražiti od njega rješenje dok su istodobno gradski zastupnici izglasali odluku po kojoj i oni sa 15 tisuća kuna i građani sa šest tisuća kuna prihoda plaćaju za dijete vrtić po istoj cijeni - 300 kuna.

"Je li to moralno? Je li to solidarno?", pitao je Bandić, a njegovu poruku zastupnicima da će ih zato kazniti Bog, predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić ocijenio je neprimjerenom.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović najavio je da će plan investicija usvojiti 8. svibnja odgovarajući na pitanje Nenada Matića (HSS). Ocijenio je i da se to dešava tek sada zbog promjena u Skupštini i Nadzornom odboru, ali da neće biti nikakvih štetnih posljednica. "Ne očekujemo bitne intervencije u postojeće planove", dodao je i naveo da sve podružnice rade od početka godine na temelju tog prijedloga.

Jakuševčanima preko zelene rente isplaćeno 90 milijuna kuna

Marin Knezović (SDP) pitao je kad će Jakuševac konačno biti saniran s obzirom da je tamošnjim stanovnicima za naknadu za umanjenu vrijednost nekretnina (zelenu rentu) dosad već isplaćeno 90 milijuna kuna.

"Jakuševčani su zaslužili taj novac jer nisu krivi što žive pokraj odlagališta otpada", rekao je Bandić i dodao kako je, nakon obnova tamošnjih cesta, obnove crkve i izgradnje vatrogasnog doma, nastalo novo naselje s 500-600 ljudi.

Bandić je rekao da još uvijek postoji problem s kompostanom i da će se to riješiti, a da će, u međuvremenu, Jakuševčani i dalje dobivati naknadu što je, kaže, dogovoreno i s ministricom zaštite okoliša Mirelom Holy, a 9. svibnja ići će zajedno na obilazak odlagališta otpada i pročišćivača otpadnih voda.

Gradska skupština dopunila je dnevni rad s više od 10 točaka među kojima je i zaključak o provedbi projekta gradnje garaže s trgovačko uslužnim sadržajima i športskom dvoranom na lokaciji srednjoškolskog igrališta Savska-Kačićeva-Klaićeva-Kršnajvoga po modelu javno privatnog partnerstva. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene