Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobili više od hdz-a

Bandić: "98 posto donacija na proteklim izborima je od članova stranke i kandidata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti tvrdi da je stranka "potrošila najmanje od svih stranaka za kampanju za parlamentarne izbore". Većina donacija bila je u iznosu od 10.000 kuna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić referirao se u četvrtak na činjenicu da je njegova stranka dobila najviše donacija za protekle parlamentarne izbore poručivši kako je 98 posto donacija bilo od članova njegove stranke i kandidata.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Parlamentarni izbori 2024. ANKETA Tko će sastaviti novu hrvatsku Vladu? Sva birališta uredno su otvorena Otvorena biračka mjesta Stigli prvi prigovori, iz DIP-a poručuju: "Ako se biračima ovo dogodi, moći će glasati - uz dodatan korak"

"Ne govorite o iznosu ukupno potrošenih sredstava na izborima, nego o iznosu donacija. Devedeset osam posto donacija na izborima proteklim, što se tiče Stranke rada i solidarnosti, jest od članova i kandidata, po 10.000 kuna", rekao je Bandić.

Predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti tvrdi da je stranka "potrošila najmanje od svih stranaka za kampanju za parlamentarne izbore".

Novinarima je najavio kako će detaljno izvješće dobiti od šefa financija njegove stranke.

"Ali budite minimalno korektni pa govorite o apsolutnim iznosima. Nemojte to raditi, ako imate zadatak, ja poštujem, ali što je previše, previše je", odgovorio je Bandić novinarima koji su ga o toj temi pitali na konferenciji gradskog Stožera civilne zaštite.

Za redovite političke aktivnosti stranka Milana Bandića u prvoj je polovici ove godine dobila najviše donacija, više i od HDZ-a, pokazalo je danas objavljeno polugodišnje izvješće o donacijama. Od donatora je od 1. siječnja do 30. lipnja dobila 600 tisuća kuna, 40 tisuća kuna više od HDZ-a.

Većina, od ukupno 54 donatora, Bandićevoj je stranci darovala po 10 tisuća kuna, ni jedna donacija ne prelazi 30 tisuća kuna, a takve su samo dvije: Slavka Kojića i Damira Skoka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene