Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi vanjskopolitički potezi

Ban Ki-moon stiže u Hrvatsku, a Obama zove Milanovića u Bijelu kuću?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon mogao bi biti prvi strani diplomat koji će posjetiti Hrvatsku od promjene vlasti i dolaska Zorana Milanovića na mjesto premijera.

Jedan od najbližih suradnika glavnog tajnika UN-a, Ivan Šimonović (bivši ministar pravosuđa u Vladi Jadranke Kosor), piše talijanski portal lindro.it, učinit će sve kako bi se taj posjet i dogodio. Posljednji glavni tajnik koji je posjetio Zagreb bio je Kofi Annan, a to je bilo još 2002. godine i u vrijeme vlade pokojnog Ivice Račana.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani" Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

Određeni izvori isto tako tvrde kako bi se taj posjet mogao dogoditi prije proljeća. Osim toga, navodi isti portal, vrlo je lako moguće kako će novi hrvatski premijer Milanović biti i službeno pozvan u Bijelu kuću.

Američki predsjednik Barack Obama bori se za svoj drugi mandat, a poznato je kako biračko tijelo hrvatske manjine u SAD-u nije zanemarivo i vrijedi oko milijun glasova. I prije su predsjednički kandidati tražili potporu hrvatske manjine u SAD-u u Uniji hrvatskog bratstva (Union Croatian Fraternal) te Nacionalnoj federaciji Hrvata u Americi (NFCA).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene