Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trodnevni posjet glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Bana Ki-moona Hrvatskoj završio je obilaskom Poreča.


Na vlastiti je zahtjev razgledavao Eufrazijevu baziliku, najljepši sačuvani spomenik ranobizantske umjetnosti na Mediteranu, koji je pod Unescovom zaštitiom od 1997. godine.

Vezani članci Predmeti kojima je 77-godišnjak oštećivao vozila sa registarskim oznakama Republike Srbije - 2 Muškarac uništavao vozila sa srpskim registracijama i ostavljao prijeteće poruke: "Treba vam zabraniti ulazak u RH na 500 godina" Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Poreču priveden 83-godišnji Nijemac, snimao je djecu bez odjeće u kampu

Poviješću i kulturom je, kaže, oduševljen. Prije odlaska iz Hrvatske u Crnu goru, Ban Ki-moon u društvu supruge kušao je istarske specijalitete.

>> Pusić razgovarala s Ban Ki-moonom

'Duboko sam impresioniran onime što sam ovdje vidio. Ova Bazilika je esencija ljudskog postojanja i to bi svi trebali cijeniti. Hrvatska je puna kulturnog i povijesnog blaga. Potpuno sam nadahnut', rekao je Ban Ki-moon.

'Kao vjernici se osobito radujemo što ljudi priznaju vrednote koje mi ovdje imamo i koje možemo ponuditi svijetu', rekao je Sergije Jelenić, kancelar porečko pulske biskupije.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.