Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Hrvatskoj

Ban Ki-moon sa suprugom kušao istarske specijalitete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trodnevni posjet glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Bana Ki-moona Hrvatskoj završio je obilaskom Poreča.

Na vlastiti je zahtjev razgledavao Eufrazijevu baziliku, najljepši sačuvani spomenik ranobizantske umjetnosti na Mediteranu, koji je pod Unescovom zaštitiom od 1997. godine.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Poreču - 2 Snažan vjetar i kiša FOTO/VIDEO Pogledajte timelapse nevremena koje je poharalo Poreč: "Sve je došlo u sekundi, počeli smo panično trčati prema autu" Najprestižnije vinsko natjecanje u Istri - 4 Svjetska atrakcija Poreč domaćin prestižnog natjecanja: "Boja, aroma i okus - tri su komponente koje se moraju savršeno spakirati u jednu čašu"

Poviješću i kulturom je, kaže, oduševljen. Prije odlaska iz Hrvatske u Crnu goru, Ban Ki-moon u društvu supruge kušao je istarske specijalitete.

>> Pusić razgovarala s Ban Ki-moonom

'Duboko sam impresioniran onime što sam ovdje vidio. Ova Bazilika je esencija ljudskog postojanja i to bi svi trebali cijeniti. Hrvatska je puna kulturnog i povijesnog blaga. Potpuno sam nadahnut', rekao je Ban Ki-moon.

'Kao vjernici se osobito radujemo što ljudi priznaju vrednote koje mi ovdje imamo i koje možemo ponuditi svijetu', rekao je Sergije Jelenić, kancelar porečko pulske biskupije.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene