Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađa oko 'lijevih' i 'desnih'

Baldasar: Ne mogu dozvoliti svađu oko imena ulica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar izjavio je danas kako ne može dozvoliti svađe u tom gradu oko imena ulica te za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća, krajem rujna, najavio raspravu na tu temu kojom bi se došlo do konsenzusa i zaustavile ideološke podjele na "lijeve" i "desne".

"Nadam se konsenzusu oko imena ulica i trgova, a ne da nam se događa da je dio stanovništva poptuno nezadovoljan, a drugi dio viče na njih", rekao je Baldasar novinarima nakon što je s dnevnog reda Gradskog vijeća povučen prijedlog da se u naselju Mejaši jedna ulica imenuje po Prvom splitskom partizanskom odredu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zlouporaba položaja Omogućili korištenje rezerviranog parkinga bez naknade? Podignuta optužnica protiv Baldasara i još sedam osoba Slika nije dostupna Veliki promet Iz cijelog svijeta: Više od 100.000 putnika ovog će vikenda proći kroz splitsku zračnu i trajektnu luku

Baldasar smatra kako je imenovanje ulica jedna od tema koja nepotrebno dijeli ljude na "lijeve" i "desne", te poručuje kako postoje puno veće i ozbiljnije tema kojima se treba baviti, poput rješavanja nezaposlenosti i zaustavljanja pada životnog standarda.

Splitski HDZ optužio Baldasara za krivotvorenje dokumenata i zlouporabu položaja i ovlasti

Baldasar, koji se u diskusiji na sjednici Gradskog vijeća suglasio sa zahtjevom oporbe da se povuče prijedlog o imenovanju ulice u Mejašima, novinare je izvjestio kako je do takvog stajališta došao nakon razgovora sa svim klubovima vijećnika, te je zamolio komisiju za imenovanje ulica, kao formalnog predlagača takvog imena ulice, da odustane od njega jer je izostao konsenzus.

"Komisija je prihvatila moju zamolbu, a onda je na Gradskom vijeću izglasovano povlačenje te točke s dnevnog reda", pojasnio je Baldasar. Gradonačelnik kaže da je imenovanje ulice po Prvom splitskom partizanskom odredu inicirala udruga antifašista Splita te da su te udruge i ranijim gradskim upravama dostavljale slične inicijative.

Čelnici gradskog kotara Mejaši jučer su se usprotivili takvoj incijativi ističući kako u Mejašima žive ljudi drugačijeg svjetonazora od partizanskog. Gradonačelniku su pak poručili "odustanite od gluposti koje vam podmeću".

Baldasar je danas rekaciju čelnika Mejaša nazvao "potpuno neprimjerenom". Pojasnio je kako se kod predlaganja imena ulice u Mejašima po Prvom splitskom partizanskom odredu rukovodilo činjenicom da je pametnije novoj ulici dati takvo ime nego preimenovati neku već postojeću. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene