Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Podbadanje kandidata u Splitu

Baldasar: Mislio sam da će kampanja biti pristojna, nisam bio u pravu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat SDP-ove koalicije za splitskoga gradonačelnika Ivo Baldasar odbacio je danas prozivke protukandidata iz HDZ-ove koalicije Vjekoslava Ivaniševića da zaoštrava kampanju pred drugi izborni krug, ističući da je očekivao pristojnu kampanju, ali da se to nije dogodilo.

"Pomislio sam da ću imati posla sa gospodom, odnosno da ćemo imati jednu pristojnu kampanju bez niskih udaraca i takvih priča, ali čini mi se da nisam bio u pravu, pa više ne bih govorio niti ih komentirao", izjavio je Baldasar za Hinu.

>> Milanović u Splitu: Baldasar je daleko najbolji izbor

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Tom je izjavom reagirao na Ivaniševićeve pozive da ne zaoštrava kampanju vraćanjem u '40-te godine prošloga stoljeća, i to nakon njegove (Baldasarove) izjave Slobodnoj Dalmaciji: "Ivaniševića bih pitao tko mu vodi kampanju - on ili ljudi poput Petra Škorića i Matka Marušića, koji stvar vraćaju na ’41. i služe se lažima i pljuvanjem".

>> U četiri najveća grada počela borba za gradonačelničke fotelje

Ivanišević je nakon te izjave Baldasaru uzvratio kako je spominjanje '41. u današnje vrijeme "apsolutni promašaj", jer se takvim porukama služe samo oni "koji nas pokušavaju ponovno dijeliti, koji ne vide da jedino zajedništvo može graditi budućnost".

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, kojega je Baldasar i prozvao za vraćanje na '41., također se danas oglasio priopćenjem u kojemu opovrgava bilo kakvu povezanost sa spominjanjem događaja iz 1941. godine.

>> SPLIT: Kerum gubi izbore

"Čitatelji Slobodne Dalmacije i birači Splita mogu posvjedočiti da do sada u cijeloj kampanji nije izgovorena nijedna riječ mržnje i da nitko, apsolutno nitko, nije spominjao 1941., partizane i ustaše, ni u kojem kontekstu", ustvrdio je Škorić. Po njegovu tumačenju moguće je da je Baldasar pogriješio godinu "za točno 50 godina".

"S nama svima izravno ima veze godina 1991., jer se tada gospodin Baldasar jednostavno izgubio iz Splita, rodnoga grada za čije bi kormilo sada htio stati kao kapetan", navodi Škorić u svojem priopćenju. Dodaje da se Baldasar vratio iz Italije kada je “rat bio čvrsto završen”.

Ivo Baldasar je kao kandidat koalicije koju predvodi ušao u drugi izborni krug za splitskog gradonačelnika osvojivši u prvom krugu 29,24 posto glasova, dok je njegov protukandidat iz koalcije na čelu s HDZ-om Vjekoslav Ivanišević u prvom krugu osvojio 21,24 posto glasova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene