Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo gdje je bilo najtoplije

Bablje ljeto: U Slavoniji čak 28 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj su danas temperature bile primjerenije ljetu nego jeseni. Idućih dana očekuje nas slično vrijeme.

Toplina ovih dana nije rekordna za listopad. Bilo je i toplijih godina. Slučajno ili ne, upravo na današnji dan 1971. godine bio je najtopliji listopadski dan u povijesti zagrebačkih meteoroloških mjerenja, piše Crometeo.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Tada je u zagrebačkom Maksimiru motritelj izmjerio čak 28 Celzijevih stupnjeva. U Slavoniji rekord drži 1935. godina kad je u Osijeku izmjereno nevjerojatnih 30,5 Celzijevih stupnjeva.

Najtopliji listopadski dan u Varaždinu datira iz 2009. godine kad se temperatura popela na 28°C. U Rijeci je najtopliji dan u listopadu bio 1956. godine kad je izmjereno 29 stupnjeva, a u Dubrovniku je 2012. temperatura narasla na čak 31 Celzijev stupanj. U Šibeniku i Splitu je rekord iz 2011. godine kad je izmjereno 30 stupnjeva, a na splitskom području 28°C.

>>Evo koji je hrvatski grad REKORDAN po TEMPERATURI

Današnji rekorderi su Đakovo, Slavonski Brod, Nova Gradiška i Županja koji su mjerili 28 stupnjeva. Samo stupanj manje bilo je u Sisku, Šibeniku, Belom Manastiru, Hrvatskoj Kostajnici, Lipiku, Slatini i Slunju. U Zagrebu je izmjereno 26 stupnjeva, ako i u Karlovcu, Kninu i Kutini.

Sutra se u noći i prijepodne na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti promjenjivo oblačno ponegdje uz malo kiše, prije svega u Istri, na riječkom području i u krajevima uz granicu sa Slovenijom, a poslijepodne razvedravanje.

U Slavoniji i Dalmaciji djelomice ili pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu jugo, prijepodne ponegdje i jako. I dalje osjetno toplije od višegodišnjeg prosjeka. Jutarnja temperatura uglavnom između 10 i 16, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna između 19 i 25°C, piše DHMZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene