Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, B.a.B.e. su organizirale Dan otvorenih vrata.


Stručni tim za pravnu i psihološku pomoć udruge B.a.B.e. želi skrenuti pozornost javnosti koliko često institucije koje trebaju pomoći zlostavljanim osobama to ne čine te gdje i na koji način žrtve nasilja mogu potražiti pomoć.

>> B.a.b.e: Ako poživimo, iduće godine Ljubu vodimo na ljetovanje!

Vezani članci Slika nije dostupna B.a.B.e. pozivaju parlamentarce na podršku Istanbulskoj konvenciji, Hrast da glasuju protiv Slika nije dostupna 'Nemamo dovoljno postelja za prihvat, a ni program za žene koje izlaze iz sigurnih kuća'

Inače, svake se godine u svijetu, pa tako i kod nas, provodi globalna kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama, koja završava 10. prosinca, na Međunarodni dan ljudskih prava.

'Ja sam dobila jednu veliku stigmu i toplo preporučam ženama da se ne boje niti mišljenja javnosti niti institucija. Apsolutno nemojte imati strah govoriti istinu! Što god da vam se desilo, koliko god vremena je prošlo, poduzmite nešto!', kaže Danijela J. žrtva silovanja. 'Kada govorimo o radu sustava, čini mi se da on uvijek kao vatrogasac djeluje interventno. Znači, kada se nešto dogodi, onda se svi uzvrte', kaže odvjetnica Ljubica Matijević Vrsaljko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook