Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'tRAGIČNA PRESUDA'

B.a.b.e: Ako poživimo, iduće godine Ljubu vodimo na ljetovanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženska udruga B.a.b.e tragičnom je danas nazvala nepravomoćnu presudu protiv bivše glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube.

'Da nije tragična, ova bi presuda izazivala salve smijeha', komentirale su B.a.b.e jučerašnju presudu zagrebačkog Županijskog suda kojom je Ljuba nepravomoćno osuđena na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora jer je 2008. na ljetovanje u policijsko odmaralište u Dramlju, na trošak MUP-a, povela prijateljicu i njezino dvoje djece.

'U državi u kojoj je pokradeno gotovo sve što se pokrasti moglo, sudstvo trenira strogoću na službenici koja je htjela pomoći svojoj zlostavljanoj prijateljici i njezinoj djeci odvevši ih na odmor', ističu u udruzi, napominjući kako je Ljuba 6.040 kuna, za koliko je po presudi oštetila državni proračun, naknadno uplatila u državnu blagajnu.

Naglašavaju kako je osuđena svakako trebala vratiti te novce, ali da istodobno ne zaslužuje takvu kaznu. B.a.b.e podsjećaju da slučajevi poput Kamenskog, Jadrankamena, Dalmacijavina i mnogih drugih nisu ni blizu razrješenja, iako su za posljedicu imali na tisuće ljudi bez posla.

Pročitajte i ovo Nogometni trener iz Srbije proglašen je krivim zbog krađe mobitela bivše djevojke Stigla presuda Nogometni trener usred noći upao bivšoj curi u stan: Uhvatio ju je za vrat i vikao "kurvo!" Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

>> Aleksandra Ljuba: Živim za dan kad će ta tema biti zatvorena

'Ali država uredno i ekspeditivno goni sitne prijestupnike koji su nanijeli štetu vrijednosti jednog slabijeg ručka za dva do tri hrvatska dužnosnika ili dužnosnice. Budemo li ovako nastavili, sigurno iz krize nećemo izaći sljedećih tisuću godina, a odlazak preko granica ostat će najboljom preporukom mladim osobama do kojih nam je stalo', navode u priopćenju.

Upozoravaju i da se presuda Ljubi donosi u vrijeme kada Hrvatska gubi sporove zbog nerazumno dugotrajnih sudskih procesa, čiji kraj mnoge oštećene osobe ne dočekaju žive, a ruka pravde brzo ih dosegne kad su one nešto zgriješile. Iz udruge B.a.b.e najavljuju da će, 'ukoliko preživimo', iduće godine bivšu glasnogovornicu zagrebačke policije povesti na ljetovanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene