Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz GPS ili pametni telefon

Avanturistički trend u Baranji: Potraga za blagom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz godine u godinu turisti sve više otkrivaju Baranju. Ali, prekrasna priroda, bogata tradicija i gastronomija nisu jedino što istok Hrvatske nudi.

Turističku ponudu Baranja je odnedavno obogatila za jedan avanturistički trend koji u svijetu ima više od pet milijuna poklonika. Riječ je o pravoj potrazi za blagom.
Pronađeno blago nije gusarsko, ali ovim tragačima ili geocacherima itekako je vrijedno.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Turisti sve više odlaze u Slavoniju - 2 Novi rekordi Obaraju se rekordi: Ova hrvatska regija ima onaj X faktor koji turisti cijene, a i cijene su pristupačne

'Meni se geocaching jako sviđa, to je jedna prilika da izađem u prirodu, da se bavim nečim i da se kombinira tehnologija i priroda', kazao je geocacher Vjekoslav Radišć.

>> U prvoj trećini 2013. prihodi u turizmu veći za više od 10 posto nego lani u isto vrijeme

Upoznavanje ljepota Baranje je besplatno. Treba vam samo GPS uređaj ili pametni telefon. Avanturu u kojoj sudjeluje više od pet milijuna ljudi u svijetu, u Baranju su donijeli mlada poduzetnica i turistička zajednica. Geocachere Baranja oduševljava.

'Svi su zadovoljni, kao 'hvala što ste nas doveli na ovo mjesto, jezero je prekrasno', 'vratit ćemo se ovdje s familijom pa napraviti piknik' ili 'divno mjesto za provesti nedjeljno popodne, za pročitat knjigu', kazala je Milica Milosavljević, voditeljica projekta geocachinga u Baranji.

Zadovoljni posjetitelji najbolja su reklama. 'Preko geocachinga smo došli na svjetsku kartu geocachinga, s time smo mogli pokazati naše baranjske ljepote', kazala je Beata Kovač iz Turističke zajednice.

Ljepote Baranje i avantura nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene