Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć kolegama

Austrijski i njemački policajci na ispomoći u Istri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje austrijskih policajaca tijekom turističke sezone bit će raspoređeno u Puli, a u Poreču će biti dvije njemačke policajke, najavljeno je na konferenciji za novinare u istarskoj Policijskoj upravi.

Riječ je o projektu koji se već četvrtu godinu zaredom provodi u Hrvatskoj, a u Istri drugu godinu u sklopu međunarodne policijske suradnje na temelju potpisanog memoranduma o razumijevanju i suradnji između Ravnateljstva policije MUP-a RH i Ravnateljstva javne sigurnosti SR Njemačke.

Pročitajte i ovo Policija uhićeni policajci i pročelnica USKOK objavio detalje zataškavanja prometne nesreće u kojoj je sudjelovao gradonačelnik Vrbovskog Ilustracija Dozivali upomoć Nova akcija spašavanja migranata: Ostali na povišenom djelu kojeg je okružila voda

Kako se čulo, zadaća austrijskih i njemačkih policajaca jest pomagati istarskoj policiji, posebice u komunikaciji i suradnji s austrijskim i njemačkim turistima te u prevenciji kaznenih djela i poboljšanju sigurnosti prometa.

Govoreći o važnosti tog projekta, koji se u Hrvatskoj provodi već četvrtu godinu provodi u Hrvatskoj, a u Istri drugu godinu, načelnik istarske Policijske uprave Mladen Blašković je istaknuo da su primarni ciljevi hrvatskog turizma ostvariti što veći promet ‘uz smanjenje sive ekonomije i ilegalnog rada te stabiliziranje položaja Hrvatske kao sigurne i privlačne destinacije’.

‘Uvjeren sam kako su iskustva austrijskih i njemačkih kolega koji su već boravili u Hrvatskoj pozitivna i njihova će nam pomoć, poglavito u komunikaciji s turistima, biti od iznimne važnosti’, istaknuo je Blašković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene