Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdravili deblokadu

Austrija sretna zbog hrvatsko-slovenskog dogovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrija je s veseljem reagirala na hrvatsko-slovenski dogovor o nastavku hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om i pregovora o rješavanju graničnog prijepora koji su u petak objavili hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor, a austrijski je ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger kazao da je to dobar znak za Europu.

'Vrlo dobar znak za Europu je da su obje strane vlastitim snagama napokon pronašle izlaz iz slijepe ulice', rekao je Spindelegger, a prenosi austrijska novinska agencija APA. U slučaju hrvatsko-slovenskog prijepora, nastavio je, u pitanju je bila vjerodostojnost čitave politike EU-a prema Balkanu. 'Sada se mora ubrzati i nadoknaditi izgubljeno vrijeme. Naš je cilj bio i ostaje nepromijenjen: Hrvatska mora postati 28. članica EU-a', istaknuo je austrijski ministar, aludirajući na najave da bi Island trebao ubrzanim postupkom postati članom EU-a.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

>> Slovenija deblokira pregovore, RH jamči da neće prejudicirati granicu

Spindelegger je Hrvatsku opisao 'lokomotivom' čitave regije. 'Taj slučaj morao bi poslužiti kao primjer kako europski partneri zajedno mogu riješiti prijepore', rekao je zamjenik premijera i ministar financija Josef Proell, pozdravivši dogovor Ljubljane i Zagreba. Austrija će se i dalje 'odlučno zalagati' za što skoriji ulazak Hrvatske u EU, dodao je Proell. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene