Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australskom Hrvatu devet godina zbog oralnog i analnog zlostavljanja djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski imigrant, koji je radio kao čistač u katedrali u australskom gradu Adelaideu, osuđen je na devet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 12-godišnje djevojčice osamdesetih godina prošlog stoljeća, javili su u utorak australski mediji.

ABC News javio je da je 77-godišnji Mato Karapandzk 1981. godine sreo svoju žrtvu u katedrali Sv. Franje Ksaverskog u Adelaideu, te da ju je sljedećih pet godina seksualno zlostavljao u zgradi katedrale i u blizini, ponekad joj dajući 20 australskih dolara nakon zlostavljanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otprije poznat policiji Hrvat izboden u krvavom obračunu u Münchenu: Posvađali se igrajući stolni tenis te jedan izvadio nož Slika nije dostupna Na mjestu mrtav Stravična prometna nesreća u Srbiji: Četvero ozlijeđenih, poginuo hrvatski državljanin

Sudac David Smith osudio je Karapandzka na devet godina zatvora, ocijenivši da su njegovi zločini bili "arogantni, izrabljivački i grabežljivi".

Sudac je ipak pri izricanju presude uzeo u obzir Karapandzkovu visoku životnu dob i loše zdravstveno stanje, te činjenicu da je odrastao u Hrvatskoj tijekom Drugog svjetskog rata gdje je svjedočio zločinima i ratnim sukobima.

Žrtva zlostavljanja, sada 37-godišnjakinja, rekla je nakon presude da je zadovoljna ishodom suđenja i da joj je drago da Karapandzk više neće moći zlostavljati drugu djecu, prenosi news.com.au.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene