Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošao rok na žalbu

Kapetan Dragan moli australskog ministra da ga ne izruči Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan Dragan u pismu moli australskog ministra pravosuđa Brendana O'Connera da ga ne izruči Hrvatskoj.

Budući da je prošao rok za žalbu na odluku Federalnog suda o izručenju Dragana Vasiljkovića, njegovo izručenje sada je u rukama ministra O'Connera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vraćeno na početak Izručenje 'kapetana Dragana' upitno zbog proceduralne pogreške? Slika nije dostupna Vijest iz Australije Hrvatskoj odobren zahtjev za izručenje Kapetana Dragana!

'Svjestan činjenice da je iscrpio sve mogućnosti i da se na sudu bori protiv izručenja Hrvatskoj, pritvorenik Dragan Vasiljković je napisao otvoreno pismo ministru pravosuđa Brendanu O'Connoru, u kojem ga upozorava da krši Ustav Australije, ako potpiše rješenje o njegovom izručenju', kaže Đorđe Bubalo, zastupnik Kapetana Dragana, objavile su Novosti.

Kapetan Dragan informira ministra da je uhićen zbog pritiska medijskog mogula Ruperta Murdocha, s kojim je u sudskom sporu, a da haški sud nije nikada spominjao optužbe koje su objavljene u listu 'Australian' i u Zagrebu.

'Glasnogovornik hrvatske policije Zlatko Mehun izjavio je da je iznenađen zahtjevom za moje izručenje. Moj bivši protivnik u ratu dr. Nikica Barić, sada direktor Instituta Domovinskog rata, kaže da nisu mogli naći nikakav trag ratnog zločina u onome što je radio Kapetan Dragan. Moju nevinost je potpisala i tužiteljica Carla Del Ponte. Ja sam zatočenik koji je okrivljen bez dokaza', tvrdi Kapetan Dragan u pismu.

'Nemojte sudjelovati u nemoralnoj kampanji protiv mene. Pridružite se mnogim svjetskim političarima koji su ustali protiv Ruperta Murdocha. Očekujem vaše 'ne', ministre', poručio je Kapetan Dragan ministru.

Ako O'Conner izda rješenje za izručenje, Vasiljković će, kako kaže Bubalo, vjerojatno odmah biti prebačen u Hrvatsku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene