Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspekcija testirala nosivost krova

Arena Zagreb nakon četiri mjeseca dobiva trajnu uporabnu dozvolu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvorana Arena Zagreb danas bi do kraja dana napokon trebala dobiti uporabnu dozvolu, saznaju mediji iz neslužbenih izvora. Tako uporabna dozvola dolazi tek nakon četiri mjeseca.

Tehnička komisija Ureda za izgradnju grada od ponedjeljka utvrđuje usklađenost dvorane s projektom. Stručnjaci su prije svega ispitivali nosivost krova Arene jer je to bio razlog zbog kojeg nije mogla dobiti uporabnu dozvolu. Proteklih tjedana su se tako mogle vidjeti i ogromne dizalice koje su radile na ispravljanju problema. Naime, nosivost krova je iznosila 65 umjesto 125 kilograma po četvornom metru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova blamaža Nitko ne želi platiti jamčevinu za Arenu Zagreb Slika nije dostupna Gradonačelnik uvjeren u dobar ishod Arena na bubnju: Bandić poručio da ne želi raditi posao Holdinga

Zbog uporabne dozvole bilo je i problema s natječajem za upravitelja. Prvi je poništen jer nitko nije htio platiti jamstva od 5 milijuna kuna, Taj iznos je poslije umanjen na pola milijuna kuna, a u Gradu su rekli da je to zbog krize. Zbog uporabne dozvole Grad nije htio platiti ni prvu dogovorenu ratu najma pa je Ingra prijetila da će Arena završiti na bubnju. Cijelo vrijeme su obje strane čekale pozitivan nalaz inspekcije kako bi se napokon riješio gordijski čvor oko Arene.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene