Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski proizvod

NOVA APLIKACIJA - S 4 fotografije doznajte zdravstveno stanje tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aplikaciju je osmislila Anita Bušić. Iako još nije stigla na tržište, interes za nju je velik.

Četiri fotografije uslikane pametnim telefonom dovoljne su da saznate u kakvom vam je zdravstvenom stanju tijelo - hranite li se pravilno, koliko morate vježbati te postoji li rizik za neka oboljenja. Sve će to biti dostupno putem fotoaplikacije koji je osmislila Anita Bušić. Iako aplikacija još nije stigla na tržište, velik je interes za nju.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

Od samo 4 fotografije, ova aplikacija prikazuje zdravstveno stanje vašeg tijela.

'Mi analitički automatski obradimo sva ta mjerenja koja smo dobili i damo informaciju ljudima u koju rizičnu kategoriju spadaju. Objasnimo im njihove rezultate i damo preporuke na temelju kategorije u kojoj pojedinac pripada', objašnjava inovatorica Anita Bušić.

Potrebno je fotografirati se jednom na tjedan kako bi se pratio napredak.

'Ako su u crvenom, znači da su u visokom riziku. Ako su u narančastom, znači da su u blažem riziku. A zeleno- idealno su', priča Inovatorica.

Tu je, recimo, procjena koliko će dugo živjeti. Ali i koji su zdravstveni rizici osobe. Dovoljno je samo imati pametni telefon...

'I u biti, u ruci ima jednostavan alat s kojim će obaviti sve te pretrage', kaže kineziolog Luka Leško.

Ova će aplikacija itekako poslužiti profesionalnim sportašima. Posebice, njihovim trenerima.

'Svi oni sportaši suprotno zamislima trenera, ponekad se kriomice loše hrane, sad će imati manje prostora za neiskrenost', kaže Luka.

Umjesto krojačkog metra, Martini će za njezine kreacije pomoći mobitel.

'Preferiram raditi s klijentima direktno radeći odjeću po mjeri. To je primjenjivo jer ubrzava cijeli proces. A još veću primjenu ima zbog današnjeg korištenja interneta i kupovanja preko interneta. Jer sama kao dizajner mogu onda surađivat s klijentima i izvan Hrvatske i oslonit se na ovu aplikaciju po pitanju mjera', objašnjava dizajnerica odjeće Martina Vrućina.

Iako aplikacija još nije dovršena, Anita i njezin tim su dobili već 11 međunarodnih nagrada. Lansiranje na tržište očekuju u travnju, a s time će zasigurno biti i još priznanja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene