Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Jačanje subjektiviteta''

Izabrani novi predsjednici istarskog, riječkog i karlovačkog HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi predsjednik riječke Gradske organizacije HDZ je Josip Ostrogović, a predsjednik Primorsko-goranske županijske organizacije HDZ-a ostaje Oleg Butković. Saborski zastupnik i bivši ministar turizma Anton Kliman, novi je predsjednik HDZ-a Istarske županije, odlučeno je to na jučerašnjim unutarstranačkim izborima.

Josip Ostrogović je izabran s 349 glasova, a njegov protukandidat Kristjan Staničić je dobio 273 glasa.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Oleg Butković Je li pogodovao bratu? Butković odgovorio Benčić: "Obitelj se ne dira, a pravna stručnjakinja studirala je 18 godina..."

Dosadašnji predsjednik riječkog HDZ-a Lucijan Vukelić nije se kandidirao. Za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a jedini kandidat bio je Oleg Butković, koji je ponovno izabran.

Članovi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u nedjelju su birali nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba.

Što se Antona Klimana tiče, očekivana je to odluka jer je Kliman jedini obznanio kandidaturu, a pred njim je sada posao konsolidiranja i jačanja HDZ-a u Istarskoj županiji.

"Radit ćemo na jačanju subjektiviteta jer želim da HDZ u Istri bude manje objekt, a više subjekt. U središtu pozornosti bit će svakako ključni projekti za Istru za koje ću lobirati te u suradnji s Vladom i dalje gurati svim snagama", poručio je novoizabrani predsjednik istarskog HDZ-a Kliman koji je najviše glasova (135) dobio upravo u Puli.

Dosadašnji predsjednik HDZ-a Istre Jurica Šiljeg nakon odrađenog mandata na čelu HDZ-a Istre već je ranije obznanio kako se neće kandidirati za tu funkciju. "Vjerujem da će Anton Kliman razumno i pametno voditi stranku u našoj županiji te da će ona iz godine u godinu rasti", poručio je Šiljeg.

U Puli, najvećem istarskom gradu, za vodstvo stranke borila su se dva kandidata, a uvjerljivo je pobijedio dosadašnji potpredsjednik i pulski gradski vijećnik Petar Ćurić koji je dobio 125 glasova, dok je Mihaela Cvek osvojila 24 glasa.

"Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, a sada sam spreman nastaviti s radom za dobrobit svih građana Pule", rekao je novi predsjednik pulskog HDZ-a Ćurić.

U Karlovačkoj županiji Murganić

Županijsku organizaciju HDZ-a Karlovačke županije vodit će i dalje Nada Murganić, a karlovačku gradsku organizaciju aktualni gradonačelnik Damir Mandić, potvrdili su u ponedjeljak ujutro oboje izabranih na jučerašnjim unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

 

Murganić obnaša dužnost predsjednice Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" i članica je Predsjedništva HDZ-a. Kako je potvrdila za Hinu pobijedila je dvojicu protukandidata Nebojšu Andrića i Stjepana Basara s oko 68 posto dobivenih glasova.

Za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Karlovac članstvo je izabralo aktualnog gradonačelnka Damira Mandića. Protukandidatkonja Mandiću bila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene