Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Antiteroristička akcija zagrebačkih specijalaca obranila INU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teroristi u Hrvatskoj ne bi imali nikakve šanse. Pokazali su to zagrebački operativci u vježbi antiterorističke akcije napada na postrojenje INA-e i Zagrebačkih otpadnih voda. Dečke sa zlim namjerama na Žitnjaku je zaustavilo 20-ak specijalnih policajaca, te 30-ak vatrogasaca.

Demonstrirana je tako snaga Ureda za upravljanje hitnim situacijama osnovanog u travnju. Od tada do danas nije se suočio s terorističim krizama, no strah od njih, tvrde upućeni - postoji.

Pročitajte i ovo Vojna vježba hrvatskih specijalaca - 8 Neutraliziranje terorista VIDEO Naši specijalci i NATO u akciji: Pogledajte kako su koristili SAD-ov poklon Hrvatskoj za specijalne operacije Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe"

- S obzirom da Zagreb može postati potencijalna meta, iz jednostavnog razloga, što će od idućeg proljeća Hrvatska biti punopravna članica NATO-a. Imamo misije u svijetu, pa je normalno da smo markirani kao potencijalni cilj u budućnosti, rekao je Pavle Kalinić, iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene