Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teroristi u Hrvatskoj ne bi imali nikakve šanse. Pokazali su to zagrebački operativci u vježbi antiterorističke akcije napada na postrojenje INA-e i Zagrebačkih otpadnih voda. Dečke sa zlim namjerama na Žitnjaku je zaustavilo 20-ak specijalnih policajaca, te 30-ak vatrogasaca.


Demonstrirana je tako snaga Ureda za upravljanje hitnim situacijama osnovanog u travnju. Od tada do danas nije se suočio s terorističim krizama, no strah od njih, tvrde upućeni - postoji.

Vezani članci Dopis policijske uprave Osiječko-baranjske (Foto: Dnevnik.hr) Liječnici i psihijatri jednoglasni u odgovoru na zahtjev policije - potencijalne teroriste tražite bilo gdje, ali ne u našim ordinacijama Transparent posvećen ubijenom Tomislavu Salopeku (Foto: Ivica Galovic/Pixsell) Tužna obljetnica: Prošle su četiri godine otkako je Islamska država okrutno ubila Tomislava Salopeka u Egiptu

- S obzirom da Zagreb može postati potencijalna meta, iz jednostavnog razloga, što će od idućeg proljeća Hrvatska biti punopravna članica NATO-a. Imamo misije u svijetu, pa je normalno da smo markirani kao potencijalni cilj u budućnosti, rekao je Pavle Kalinić, iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.