Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Član Predsjedništva Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, Ivan Fumić, najavio je kako će njihov Izvršni odbor predložiti Hrvatskom saboru prestanak pokroviteljstva nad komemorativnim svečanostima kojima se svake godine obilježavaju žrtve Bleiburga.


Također će zahtijevati da se ne ukida državni praznik 22. lipnja, Dan antifašizma u Hrvatskoj. Takav su prijedlog podržali sudionici izborne i izvještajne skupštine Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Petrinje.

Vezani članci U Saboru prat utakmice svjetskog prvenstva između Hrvatske i Maroka - 6 FOTO Kockice spremne, prati se pozorno... Pogledajte kako zastupnici u Saboru gledaju utakmicu Sabornica Rasprava u Saboru: ''Od poreza na ekstraprofit ne treba bježati, ali kako će to osjetiti građani?''

Po ostvarenom programu, organizaciji i brojnosti, rečeno je na skupštini, petrinjska se udruga ubraja među najbolje u cijeloj Hrvatskoj. Zbog takvih rezultata, ponovo su za predsjednicu i tajnicu izabrane Zrinka Ćorić i Višnja Trklja. Akrivnosti Petrinjaca pohvalili su i gosti iz srodnih udruga Požege, Novske, Garešnice i Siska, dožupan Andrija Rudić i drugi. Vetaran NOB-a Adam Dupalo predložio je da Predsjedništvo SABAH-a za takvu aktivnost pohvali petrinjsku udrugu.

Predsjednik Saveza Ratko Maričić ocijenio je kako su dolaskom nove vlasti zapuhali povoljniji vjetrovi za antifašiste iz Drugog svjetskog rata 'Sve je manje boraca NOB-a, lani je umro 2001, pa ih sada još 11.988 prima boračku mirovinu. Treba odgajati i okupljati mlade, koji će nastaviti pronositi ideje antifašizma', rekao je Maričić. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju