Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ante Šprlje ponovno je izabran za ministra pravosuđa.


Mostovac Ante Šprlje dobio je povjerenje i mandatara Andreja Plenkovića za mjesto ministra pravosuđa.

Vezani članci Slika nije dostupna Darko Horvat je novi ministar poduzetništva i obrta Slika nije dostupna Tko je Bernardica Juretić - nova ministrica socijalne politike i mladih

Ante Šprlje bio je izabran za ministra pravosuđa i u timu bivšeg premijera Tihomira Oreškovića.

Ood 2012. godine obnašao je dužnost suca Općinskog suda u Metkoviću i Općinskog suda u Dubrovniku, a tijekom 2015. godine bio je Zamjenik predsjednice Općinskog suda u Metkoviću.

Prije toga na istom je sudu bio sudski savjetnik te vježbenik. Pravosudni ispit položio je 2007., a zvanje diplomiranog pravnika stekao je 2002.

Ante Šprlje sudjelovao je na velikom broju domaćih i međunarodnih seminara, radionica i konferencija s područja prava, ljudskih prava, zaštite okoliša, prekogranične suradnje, odnosa sa javnošću i edukacije mladih.

Bio je i direktor Maratona lađa na Neretvi. Član je Udruge sudaca Republike Hrvatske, bio je predsjednik vijeća Službeničkog suda u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a na pravnom portalu Legalis moderator za kazneno i prekršajno pravo te urednik za propise.

U obraćanju u MOST-u, Božo Petrov ga je predstavio kao osobu koja je od početka bila uključena u formrianje MOST-ova programa za reformiranje.

'Pravosuđe je teško područje na kojem je potreban predan i stručan rad, nadam se to povjerenje opravdati i da ćemo zajedničkim naporom napraviti da pravosuđe ne bude na naslovnicama novina nego da bude sporedna vijest jer dobro radi svoj posao', rekao je Šprlje na predstavljanju javnosti u središnjici MOST-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju