Izbjeglice iz Afganistana
Izbjeglice iz Afganistana Foto: Afp

Svi koji su pobjegli ili se nadaju da će pobjeći od talibanskog režima, novi život žele pronaći u nekoj od europskih zemalja. Polemike oko smještaja izbjeglica iz Afganistana traju već tjednima. Dio izbjeglica primit će i Hrvatska.


Hrvatska će primiti 20 državljana Afganistana. Riječ je o visokoobrazovanim osobama koje su prošle sigurnosne provjere. Još nije poznato gdje će biti smješteni i koliko je među njima žena, a koliko muškaraca.

Vezani članci Milanović na Fox News Milanović izjavom naljutio američke konzervativce, sarkastično mu zahvalili u vijestima Aerodrom u Kabulu Identificirani ljudi koji su padali s aviona: Zubar htio otplatiti svadbu, poginuli liječnik i afganistanski reprezentativac...

"Obično se u tim humanitarnim koridorima primaju osobe koje su u težoj humanitarnoj situaciji. Dakle, oni koji su najranjiviji. Vjerujem da je i Hrvatska odabrala takvu populaciju, njih 20 kojima ćemo na ovaj način, vjerujem, spasiti život", rekao je prije nekoliko dana za Dnevnik Nove TV Stanko Perica, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice za Jugoistočnu Europu, koji smatra da bi se Hrvatska trebala više involvirati.

''Ne moramo dozvoliti, ako je sada Afganistan ušao u srednji vijek, da i mi u sebi imamo nekakav srednjovjekovni mentalitet", rekao je.

Kakvo je vaše mišljenje?

Quiz Maker - powered by Riddle

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju