Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarni koridori

ANKETA Treba li Hrvatska primiti izbjeglice iz Afganistana?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi koji su pobjegli ili se nadaju da će pobjeći od talibanskog režima, novi život žele pronaći u nekoj od europskih zemalja. Polemike oko smještaja izbjeglica iz Afganistana traju već tjednima. Dio izbjeglica primit će i Hrvatska.

Hrvatska će primiti 20 državljana Afganistana. Riječ je o visokoobrazovanim osobama koje su prošle sigurnosne provjere. Još nije poznato gdje će biti smješteni i koliko je među njima žena, a koliko muškaraca.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Slika nije dostupna kršili ženevsku konvenciju? Dijete izbjeglica optužuje hrvatsku i slovensku policiju za nasilje i protjerivanje: "Pet je puta vraćen iz Hrvatske u BiH, konstantno je bio izložen nasilju"

"Obično se u tim humanitarnim koridorima primaju osobe koje su u težoj humanitarnoj situaciji. Dakle, oni koji su najranjiviji. Vjerujem da je i Hrvatska odabrala takvu populaciju, njih 20 kojima ćemo na ovaj način, vjerujem, spasiti život", rekao je prije nekoliko dana za Dnevnik Nove TV Stanko Perica, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice za Jugoistočnu Europu, koji smatra da bi se Hrvatska trebala više involvirati.

''Ne moramo dozvoliti, ako je sada Afganistan ušao u srednji vijek, da i mi u sebi imamo nekakav srednjovjekovni mentalitet", rekao je.

Kakvo je vaše mišljenje?

Quiz Maker - powered by Riddle

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene