Novoformirani Klub nezavisnih zastupnika i HSU-a održao je konferenciju za medije na kojoj je Anka Mrak Taritaš najavila osnivanje stranke.


Mrak Taritaš i bivši članovi HNS-a Vesna Pusić, Goran Beus Richembergh i Nada Turina Đurić najavili su kako nakon saborskog kluba planiraju formirati i političku stranku.

Vezani članci Raspoloženi premijer Plenković - 3 Plenković je danas bio odlično raspoložen i nasmijan, pogledajte što je odgovorio reporterki Dnevnika Nove TV na pitanje o čemu je riječ Marko Primorac Novi ministar financija o cijepljenju preko reda: "Ni ja ni supruga nismo nikoga ucjenjivali, nismo dali mito..."

"Okupili smo se kako bi predstavili klub nezavisnih zastupnika i HSU-a. Ja sam predsjednica kluba, a Beus Richembergh je moj zamjenik. Nakon događanja prošli tjedan više ništa nije isto. Stvarne dosege tek ćemo sagledati. Mi na političku scenu želimo vratiti poštenje i sigurnost. Probat ćemo stvoriti modernu, uključivu stranku", kazala je Mrak Taritaš.

Kazala je kako je to stranka u kojoj žele okupiti mlade ljude.

Pusić: "Nisam sudjelovala u pregovorima"

"Ljudi koji nikad nisu bili u politici kazali su kako će pristupiti stranci ako ću je ja osnovati", kazala je Taritaš.

Na pitanje je li Mrak Taritaš oprostila Vesni Pusić obzirom da je znala za pregovore HNS-a i HDZ-a, Pusić je kazala kako se nema što oprostiti.

"Nisam sudjelovala u tim pregovorima. Nešto što je u početku postavljeno kao pokušaja spašavanj obrazovanja se pretvorili u projekt korištenja obrazovanja samo kako bi se formirala koalicija", kazala je Pusić.

Istaknula je da koliko ona zna ni Štromar nije sudjelovao u nikakvim pregovorima.

"Štromar sigurno neće utjecati na obrazovanje"

"Sada se pokazuje da je ovo farsa. Zaustaviti ekstremno desničarenje i fašizaciju društvu i unaprijediti obrazovanje su jasni ciljevi, ali bilo je jasno da nema načina na koji bi to HNS mogao postići", kazala je Pusić.

Kazala je kako Štromar sigurno neće utjecati na obrazovanje jer to nije područje kojim se on bavi.

"Ministrica obrazovanja nije iz HNS-a, ja sam sigurna da je ona stručna, ali što ona misli o obrazovanju, nemam pojma", kazala je Pusić.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju