Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić održao je konferenciju za novinare uoči 18. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, na kojoj bi se trebao usvojiti gradski proračun.

Galerija


"Logično je da opozicija želi nove izbore i ima se pravo ljutiti, ne želim licitirati imenima gradskih zastupnika. Moj je stav da će proračun za 2019. proći, ne nedostaju nam ruke. Vjerujem da će prevladati razum", kazao je Mikulić.

Vezani članci Milan Bandić potpisao ugovor s izvođačima radova (Foto: Marko Prpić/Pixsell) Bandića prozivaju jer je potpisao ugovor za sljemensku žičaru bez sredstava: "Kome će se uzeti 300 milijuna kuna?" Andrija Mikulić (Foto:Patrik Macek/PIXSELL) Andrija Mikulić: "Projekti za koje Bandić traži potporu Vlade preveliki su da bi ih Grad proveo sam"

Mikulić je poručio kako tvrdnju da će proračun proći temelji na "optimizmu i činjenici da je riječ o dobrom proračunu".

Predsjednik Skupštine iskoristio je priliku da gradonačelniku Bandiću zaželi brz oporavak te kazao kako u slučajevima kad je gradonačelnik spriječen proračun u Skupštini brani njegova zamjenica.

Podsjetimo, nakon što je Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića raskinula koaliciju s Neovisnima za Hrvatsku (NZH), otvorilo se pitanje nove većine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i izglasavanja proračuna za iduću godinu, za što Bandiću sada nedostaju tri ruke.