Andrija Jarak
Andrija Jarak Foto: DNEVNIK.hr

Vidjeli smo da su svi uhićeni završili u pritvoru, no ova bi se uhićenja mogla nastaviti. Slučaj prati reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.


USKOK je mjesecima nadzirao Milana Bandića. Bila su mu ozvučena dva službena automobila i Bijeli salon u zgradi poglavarstva gdje su se održavali službeni sastanci. Istražitelji su snimali razgovore, a jučerašnja i današnja uhićenja rezultat su tih mjera.

Vezani članci Herman Vukušić Kakav je to čovjek koji ubije troje djece? Ugledni psihijatar pojašnjava: "Ovaj akt se može gledati kao prošireno samoubojstvo" Andrija Jarak Okriveni detalji uhićenja u Zagrebu koja su izazvala paniku i pomutnju u poslovnim krugovima, a sve je šokirao iznos koji su uhićene djelatnice suda u Sesvetama primile kao mito

Istražitelji su snimli i dva susreta Bandića s Kazimirom Bačićem i bankarima s kojima su razgovarali o povoljnijim kreditima za poduzetnika Milana Lončarića.

Sve su to dokazi koji će se upotrijebiti, a potrebno je ispitati i 16 svjedoka protiv Bačića od kojih su sedmorica bankari vodećih banaka u Hrvatskoj.

"Bit će zanimljivo vidjeti što će reći istražiteljima", kazao je Jarak.

Jutros je uhićeno još 10 osoba. Riječ je dvojici poduzetnika i nekoliko zaposlenika Gradske uprave. Nekolicina je trenutno na USKOK-u, a sutra slijedi ročište za istražni zatvor, izvjestio je reporter. Na teret im se stavlja mito i pogodovanje.

Pitanje je hoće li sve svaliti na pokojnog gradonačelnika.

"Neki su pričali po dva tri sata", rekao je Jarak te istaknuo kako je zanimljivo što njihovi odvjetnici ne žele reći ništa.

"Gotovo sigurno slijede nova uhićenja", zaključuje Jarak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr