Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

najnovije informacije

Mohenskom, Čekliću i Krajini određen istražni zatvor. Svima zbog utjecaja na svjedoke, jednom osumnjičeniku zbog mogućnosti ponavljanja djela

Na Županijskom sudu u Zagrebu u tijeku je istražno ročište na kojem se odlučuje o Uskokovu zahtjevu za sedam osoba koje su jučer uhićene u tri različite afere. Ispred suda je reporter Dnevnika Nove TV Andija Jarak koji se javio uživo s najnovijim informacijama.

 

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Kazimiru Bačiću i Milanu Lončariću određen je istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, javio je Jarak i dodao kako istražitelji moraju ispitati 16 svjedoka.

 

Bačića se sumnjiči da je osobno nosio mito Bandiću za pogodovanje poduzetniku Lončariću.

"Ana Stavljenić Rukavina puštena je da se brani sa slobode zbog poodmakle dobi. Naime, ima 82 godine", izvjestio je Jarak i dodao kako je Stavljenić Rukavina puštena na kućnu njegu nakon što je jučer zbog pada završila u bolnici.

Andrei Šulentić, članici upravnog vijeća bolnice Srebrnjak te nekadašnjoj pročelnici u Bandićevoj gradskoj upravi određeno je mjesec dana pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Što se tiče afere "Advent", Denis Mohenski, Jelena Čeklić i Zdravko Krajina trenutno su pred istražnim sucem i čekaju što će biti s njima.

"USKOK je Krajinu, Mohenskog i pokojnog Bandića osumnjičio da su međusobno podijelili 5 milijuna kuna prilikom dodjele adventskih kućica u Gradu Zagrebu", podsjetio je Jarak.

Naknadno je odlučeno da i to troje osumnjičenika idu u istražni zatvor. Čeklić i Krajina zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a Mohenski i zbog mogućnosti ponavljanja djela.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene