Premijer Andrej Plenković nije u četvrtak želio konkretno odgovoriti na pitanja vezana za najnovije transkripte o Agrokoru, nego je ustvrdio da se radi o "orkestriranom napadu na Vladu".

Galerija Premijer Andrej Plenković o iskazima Martine Dalić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 +0 Premijer Andrej Plenković o iskazima Martine Dalić (Foto: Dnevnik.hr) - 2

"Ovo sve je orkestrirano na prvi dan Vlade, u krizi Uljanika, nastavno na krizu s ministrom Kujundžićem", dodao je Plenković na marginama konferencije hrvatskih veleposlanika i generalnih konzula.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Premijer Plenković o padu MiG-a: "Riječ je očito o nekakvom tehničkom kvaru." Komentirao je i lažne dojave o bombama Premijer Andrej Plenković Hrvatski stav je jasan: Plenković otkrio kad očekuje da bi BiH mogla dobiti kandidacijski status

"Što se tiče ukupne aktivnosti Vlade glede Agrokora, mislim da bi cijela javnost, osobito ona informiranija, ekonomska i politička, trebala biti zahvalna hrvatskoj Vladi, pa i ulozi bivše potpredsjednice Vlade, u tome da smo izbjegli najveću ekonomsku krizu i financijski slom hrvatskog gospodarstva," rekao je Plenković.

Ni na ustrajanje novinara premijer nije dao odgovore na pitanja proistekla iz iskaza bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić istražiteljima.

"Sve sam vam to puno puta odgovorio, ali vi imate te pitalice u mobitelima pa ih pitate", rekao je.

N1 televizija objavila je da se iz iskaza bivše potpredsjednice vlade Martine Dalić Uskoku nakon kaznene prijave Živog zida doznaje da su premijer Andrej Plenković i vrh HDZ-a od početka bili upoznati s formiranjem radne skupine za Agrokor koju je inicirao Most pod uvjetom da u čitavom procesu ne sudjeluje ministar financija. (V.Pa./Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju