Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković o Inicijativi ''Narod odlučuje''

Plenković: ''Takva pitanja kojima se prava manjina smanjuju na referendumu neodgovorna su''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković prisustvovao je svečanoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine te iskomentirao prikupljene potpise za referendum i ranjavanje djece u Donjem Lapcu.

O rezultatima prikupljenih potpisa koje je danas objavila Inicijativa ''Narod odlučuje'' premijer Andrej Plenković kaže kako ''treba vidjeti jesu li pitanja za referendum u skladu s Ustavom. To je prije svega na Odboru za ustav. Takva vrsta pitanja, kojima se prava manjina smanjuju na referendumu, kompletno su promašena, čak neodgovorna. Po meni svako diranje u prava manjina nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i ne vidim kako bi se o tome moglo odlučivati o referendumu, takvo zadiranje u prava manjina za mene kao predsjednika HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske je apsolutno neprihvatljivo'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

Istaknuo je također kako nije želio o tome ranije govoriti jer nije želio utjecati na proces prikupljanja.

''To je korak unatrag za razinu prava postignutu u hrvatskoj demokraciji', rekao je Plenković.

Komentirao je i ranjavanje djece u policijskoj akciji u Donjem Lapcu, te istaknuo kako se nada da će očevid i istraga točno utvrditi kako je do toga došlo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene