Andrej Plenković (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković prisustvovao je svečanoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine te iskomentirao prikupljene potpise za referendum i ranjavanje djece u Donjem Lapcu.


O rezultatima prikupljenih potpisa koje je danas objavila Inicijativa ''Narod odlučuje'' premijer Andrej Plenković kaže kako ''treba vidjeti jesu li pitanja za referendum u skladu s Ustavom. To je prije svega na Odboru za ustav. Takva vrsta pitanja, kojima se prava manjina smanjuju na referendumu, kompletno su promašena, čak neodgovorna. Po meni svako diranje u prava manjina nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i ne vidim kako bi se o tome moglo odlučivati o referendumu, takvo zadiranje u prava manjina za mene kao predsjednika HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske je apsolutno neprihvatljivo'.

Vezani članci Gabrijela Kišiček Komunikacijska stručnjakinja analizirala MIlanovićevu "ispriku" i kako bi u javnosti prošla bivša predsjednica da je slala takve poruke Premijer Andrej Plenković Premijer Plenković u video obraćanju u UN-u pozvao na jednakopravnost Hrvata u BiH

Istaknuo je također kako nije želio o tome ranije govoriti jer nije želio utjecati na proces prikupljanja.

''To je korak unatrag za razinu prava postignutu u hrvatskoj demokraciji', rekao je Plenković.

Komentirao je i ranjavanje djece u policijskoj akciji u Donjem Lapcu, te istaknuo kako se nada da će očevid i istraga točno utvrditi kako je do toga došlo.