Andrej Plenković (Foto: Pixell)
Andrej Plenković (Foto: Pixell)

Nakon ostavke potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić špekulira se o njezinom nasljedniku, a premijer Andrej Plenković najavio je kako će to pitanje biti riješeno idućeg tjedna.


Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka s koalicijskim partnerima i uoči sastanka Kluba HDZ-a rekao da će se o novom ministru gospodarstva raspraviti idući tjedan te da nije riječ o ničem dramatičnom.

"Nema ništa dramatično. Ja sutra idem u Bugarsku, pa sam u četvrtak navečer u Rumunjskoj, pa imamo vikend, pa predsjedništvo HDZ-a u ponedjeljak, u utorak opet sastanak vladajuće koalicije, pa Sabor, u četvrtak ćemo to predstaviti na odboru i onda ćemo u petak to izglasati", rekao je Plenković nakon sastanka s koalicijskim partnerima i izvanrednim povjerenikom u Agrokoru Fabrisom Peruškom.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković o izgubljenom spora Grada Splita: Mogućnost revizije ili nagodbe Josip Bozanić i Andrej Plenković (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Plenković: Neka nas Uskrs ohrabri da izgradimo ozračje tolerancije i solidarnosti

Podršku koalicijskih partnera premijer je dobio, a redom prevladava mišljenje kako je prioritet nagodba u Agrokoru.

Za nasljednika Martine Dalić najviše se spkeulira da bi to mogao biti ministar Tomislav Ćorić, međutim, on je rekao da o tome s premijerom još nije razgovarao.