Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeli teći Ustavni rokovi

Plenković slaže svoju kadrovsku križaljku: Tko ide, a tko ostaje u Vladi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počeli su teći Ustavni rokovi za konstituiranje Hrvatskog sabora, za predstavljanje Vlade Andreja Plenkovića u parlamentu i glasovanje o njoj. Tko bi se sve mogao naći u novoj Vladi izvijestila je reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

'Mandatar hrvatske Vlade Andrej Plenković o mogućim kandidatima za ministre vjerojatno već razgovara cijelo vrijeme, slaže svoju kadrovsku križaljku. Poslijepodne je u HDZ-u počeo sastanak na kojem su se, između ostalih, pojavili i Oleg Butković i Tomislav Tolušić, ministri u ovoj tehničkoj Vladi, za koje se u stranačkim kuloarima može čuti da postoje vrlo velike šanse da ponove svoj mandat i u Plenkovićevoj Vladi. Stigli su tu i Tomislav Ćorić i Goran Marić, za koje se špekulira da bi mogli preuzeti jedan od gospodarskih resora. Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, koji bi po funkciji trebao biti prvi do njega, no zna se da zapravo nije u njegovom najbližem timu te će biti vrlo zanimljivo vidjeti hoće li njemu pripasti neka od važnijih funkcija. Slušali smo ranije u našem programu Gordana Jandrokovića, rekao je da će biti smješten negdje u vlasti. Također, pojavio se i Zlatko Hasanbegović, tehnički ministar kulture. Vrlo važna i vruća funkcija za Plenkovića, jedan od najvećih i najtežih zadataka koji će obaviti tijekom ovog tjedna. Dakle, do kraja tjedna Plenković planira zatvoriti svoju kadrovsku križaljku. akon povratka s Pantovčaka rekao nam je da će u njegovoj Vladi biti više žena od onog što se špekulira u medijima', izvijestila je iz središnjice HDZ-a reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

'Danas ćemo imati sastanak jedne skupine u okviru HDZ-a i nakon toga krećemo u razgovore, bit ćete izvješteni o svemu na vrijeme', rekao je mandatar hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Na pitanje hoće li u Vladi sjediti, kao ministrica kulture, Nina Obuljen te Ivana Maletić Plenković je rekao da neće spekulirati.

'Kada bude sve konsolidirano ja ću točno reći o čemu je riječ. Mislim da to jedini odgovoran i ispravan put u ovoj situacijim koju sada mogu reći i kao mandatar'.

Na jučerašnje špekulacije da će Mađari presiliti iz Siska u Rijeku proizvodnju nafte Plenković je kazao da će buduća Vlada zaštititi hrvatske interese u INI.

'Ne samo po tom pitanju, nego i inače. Jer ima tu niz aspekata'.

Za sutra je najavio sastanak i s aktualnim i s budućim predsjednikom Sabora. S glavnim koalicijskim partnerom Mostom Plenković treba još 'izbrusiti' neke detalje oko Vlade i Sabora.

'Petrov i Plenković stalno razgovaraju. Razgovarat će se i o Mostovim ministrima. Kao što je poznato, dogovorena su četiri ministarstva i potpredsjedničko mjesto u Vladi. U HDZ-u su sa zadovoljstvom primili vijest iz Mosta da su praktički odustali od svojih ultimativnih zahtjeva - da će se prvo morati izglasati Mostova jamstva, tj. zakoni a tek onda formirati Vlada. Razgovarala sam s jednim sugovornikom iz vrha HDZ-a koji mi je rekao da je Plenkovićev plan slijedeći - u petak konstituirati Sabor i idući tjedan, vjerojatno u ponedjeljak ili najkasnije utorak, dobiti potvrdu u Saboru za svoju Vladu', izvijestila je za Vijesti Nove TV Brkić Tomljenović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene