Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZBORI U BIH

Plenković čestitao Čoviću i pozdravio Schmidtove intervencije: "Izmjene osiguravaju politički opstanak Hrvata"

Premijer Andrej Plenković
Premijer Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković u nedejlju navečer oko 22 sata čestitao je Draganu Čoviću na izbornim rezultatima.

U nedjelju oko 22 sata predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković čestitao je Draganu Čoviću i čestitao mu na izbornim rezultatima.

"HDZ BiH i kandidati HNS-a BiH, kao i Borjana Krišto dobili su uvjerljivu podršku hrvatskih birača u BiH", napisao je na Twitteru.

 

 

Plenković je pozdravio intervenciju visokog predstavnika Christiana Schmidta u Ustav Federacije BiH i Izborni zakon te kazao kako su ga u tome cijelo vrijeme podržavali nakon što nisu uspjeli pregovori političkih aktera u BiH te vodili razgovore sa svim zemljama.

Pročitajte i ovo Denis Bećirović IZBORI U BIH Povećava se prednost Komšića i Bećirovića, Dodik se bori, oglasio se i Čović, a Čavara poručio: ''Schmidt je trebao poništiti odluke prethodnika''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROTIV BLOKADA Schmidt u izbornoj noći izmijenio izborni zakon u korist Hrvata: "Ove odluke imaju za cilj spriječiti paralizu Federacije nakon izbora"

"Izmjene osiguravaju politički opstanak Hrvata i pridonose ostvarivanju legitimne zastupljenosti u Domu naroda i Vladi Federacije BiH", dodao je Plenković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene