Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuda agresije

Andrej Plenković razgovarao s Volodimirom Zelenskim: "Hrvatska će osigurati dodatnu pomoć Ukrajini"

Hrvatski premijer čuo se danas s ukrajinskim predsjednikom, javili su iz Vlade.

"Izrazio sam solidarnost s ukrajinskim narodom te žaljenje zbog svih žrtava ruske agresije. Hrvatska će osigurati dodatnu pomoć Ukrajini.

Snažno podupiremo intenziviranje približavanja Ukrajine EU, sukladno našoj izjavi u Kijevu iz prosinca 2021.", napisao je Andrej Plenković na Twitteru. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u ponedjeljak je izaslaniku Europske unije službeno predao ispunjeni upitnik o pristupanju Ukrajine EU-u i rekao da vjeruje da će ovaj korak voditi k tome da njegova zemlja dobije status kandidata u narednim tjednima.

Razgovorom se na Twitteru pohvalio i Zelenski. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ubijeno oko 300 civila Putin odlikovao brigadu koju Ukrajina optužuje za masakr u Buči: Dodijelio im počasnu titulu za "herojstvo"

Danas je 54. dan rata u Ukrajini. Iako se glavna ruska ofenziva seli na istok, a prema ukrajinskim navodima, već je i počela, civili pogibaju i na zapadu, u Lavovu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''NEMA ODUSTAJANJA'' Vučić napao Ukrajinu: ''Oni i još jedna zemlja EU-a šire lažne dojave o bombama u srpskim avionima''

Mariupolj od pada čuva tek šaka vojnika u čeličani, a u Ukrajinu stižu nove pošiljke američkog oružja.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene