Andrej Plenković predstavio je svoj program za unutarstranačke izbore


Aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je predstavio svoj program za unutarstranačke izbore. 

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o kaznama za ribare Slovenije i Hrvatske: "Sugerirali smo oblik pragmatičnog rješenja na džentlmenski način" Andrej Plenković Plenković o osobnim asistentima: "Većina udruga je zadovoljna sadržajem zakona"

Plenković je sa svojim timom stigao u pratnji pjesama Doris Dragović "Ovo je naša krv"“ i "Dajem ti srce", nakon čega su svi ustali na hrvatsku himnu. Minutom šutnje prisjetili su se prvog predsjednika Franje Tuđmana, poginulih branitelja i preminulih članova HDZ-a.

Nakon Ivana Anušića predstavio se i Branko Bačić. Tada je na pozornicu stupila, vidno emotivna Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i četvrtka kandidatkinja za potpredsjednicu HDZ-a. Sestra Zvonka Bušića je u HDZ-u od 1989., kada je došla iz SAD-a. Njeno ime na Plenkovićevoj listi mnoge je iznenadilo.

"Idući tjedan će biti punih 30 godina otkako sam došla u Hrvatsku na prvi Opći sabor HDZ-a. I ovo zajedništvo i ova radost koju vidim mene neodoljivo podsjećaju na to. Bit će mi teško govriti. Jer nije se lako sjetiti svih ljudi kojih više nema, koji su bili u prvim redovim, prvi u borbi, koji su umrli i onih koje su nažalost i ubili", rekla je Bušić u Mimari i dodala da su prije 30 godina bili hrabri.

"Mi smo hrabri. Ondašnja hrabrost i današnja hrabrost je jako različita. Ali mi danas imamo odlučnost, nastaviti onim stopama", rekla je Bušić. 

Hvalila je današnje vodstvo HDZ-a.

"Na čelu smo Vijeća EU, u NATO-u smo. Zna ministar Krstičević koliko smo uspješni i cijenjeni. Ući ćemo i u Schengen, eurozonu i OECD. Mislim da svi oni koji imaju kritike, da se trebaju sami pitati gdje smo bili i koliko nas je taj jadni nesretni rat vratio natrag. Uvijek nekako gubimo iz vida koliko smo mi uloga imali tu i koliko nas je to koštalo ljudi. I ne samo ljudi. Dragi moji stranački prijatelj, kad malo pogledamo što smo prošli i gdje smo danas. Mislim da na ovo stranačko vodstvo ne može imati premca", rekla je emotivno Bušić.

Program u četiri točke

Program na 36 stranica navodno je najvećim dijelom pisao sam Plenković. Kako piše Jutarnji, sastoji se od četiri točke. To su domoljublje i promicanje nacionalnih interesa, obiteljske vrijednosti i demografska revitalizacija, pravedna i učinkovita država te uspješna i razvijena Hrvatska. 

Jedan od glavnih naglasaka programa je ostajanje HDZ-a na desnom centru. Na izborima u HDZ-u 15. ožujka Plenkoviću i njegovom timu će se suprostaviti Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Ivan Penava. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju