Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASPODJELA POZICIJA

Plenković odgovorio jesu li prekinuti pregovori s Mostom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, demantirao je medijska nagađanja da su pregovori između HDZ-a i Mosta o sastavljanju nove Vlade prekinuti.

'Pregovori nisu prekinuti, normalno se odvijaju. Nastavljaju se u ponedjeljak', kazao je Plenković prije početka Liderove konferencije Dan velikih planova u hotelu Westin, opovrgavajući tako medijske navode da je Most prekinuo pregovore s HDZ-om jer su nezadovoljni podjelom funkcija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Prema Plenkovićevim riječima, do kratkog prekida u pregovorima došlo je samo zbog njegovog boravka u Bruxellesu.

Na pitanje je li točno da je Boži Petrovu HDZ ponudio mjesto predsjednika Sabora odgovorio je: 

'Ništa se ne nudi. Razgovaramo o mnogim pitanjima, o podjeli dužnosničkih pozicija u Vladi i Saboru. Sve ćemo riješiti do 14. listopada.'

Demantirao je i da HDZ paralelno vodi pregovore s HSS-om i HNS-om. Kad je riječ o pregovorima s predstavnicima manjina u Saboru, predsjednik HDZ-a kazao je kako je normalno da oni podupiru program Vlade i da se prije nego nova Vlada počne raditi sve dogovori.

Plenković se osvrnuo i na svoj sastanak s predsjednikom Europske komisije Jean-Cladueom Junckerom oko slučaja konverzije 'švicarca'. 

'Rekao sam Junckeru da vodi računa o ovom osjetljivom problemu', kazao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene