Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a

Plenković: "Bilo bi dobro i korisno da u Knin na proslavu Oluje ide i Boris Milošević"

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Andrej Plenković osvrnuo se i na predstojeće aktivnosti u Saboru, kao i na proslavu 25. godišnjice Oluje.

Danas je održana sjednica Predsjedništva HDZ-a, a teme raznolike - zakon o obnovi Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, rasprava o europskim temama, šestomjesečno predsjedanje koje će rezimirati u srijedu, nekoliko zakona za četvrtak...

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Šef stranke Andrej Plenković nakon sjednice kazao je kako je Vlada zaslužna za organiziranje svih događanja, a ovogodišnje obilježavanje 25. godišnjice Oluje bit će nešto drugačije zbog epidemioloških razloga, ali dostojanstveno i kako treba, poručio je Plenković.

"Mislim da bi bilo dobro i korisno da ide i Boris Milošević", dodao je, prenosi N1.

Upitan razmišlja li da se obilježe i srpska stradanja nakon Oluje, rekao je da razgovaraju i o tome.

Kaže kako misli da je naše društvo zdravo. "Ova 2020. je po mnogočemu bitna, bitna je za demokratsku konsolidaciju, za toleranciju u društvu, za pogled naprijed, vrlo jasno određivanje prema povijesti - ne samo zadnjih 30 godina", poručio je Plenković.

O Milanovićevim optužbama 

Uoči sjednice novinarima je prokomentirao i optužbe predsjednika Republike Zorana Milanovića - da je Nacionalni stožer civilne zaštite protuustavno tijelo - te kazao da je riječ o ponavljanju i recikliranju tema.

"Ništa. Tu smo priču riješili već u Saboru. Ponavljanje, recikliranje tema", rekao je Plenković.

Dodao je da ne zna što će reći Ustavni sud koji će ocijeniti jesu li zakoni kojima su Stožeru dane ovlasti ograničenja temeljnih prava i sloboda u skladu s Ustavom, te jesu li pojedine odluke Stožera u skladu s Ustavom i zakonom, ali da on ima svoj stav.

Na upit zbog čega se ponovno otvara ta tema, Plenković je uputio novinare da to upitaju "njega i njih".

"Mi radimo sve i ustavno i zakonito, dobro i za zdravlje i za gospodarstvo. To je ta ključna razlika između onih koji rade na zaštiti zdravlja građana, da osiguraju plaće, izbore, stabilnu vlast, europska sredstva i ekonoski oporavak i onih koji grintaju", poručio je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr. 


Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene