Nakon ispunjenog dana u Zagrebu Andrej Plenković odletio je za Bruxelles. Tamo je došlo do dirljivog sastanka između njega i njegova dobra prijatelja Charlesa Michela.


U petak počinje sastanak Europskog vijeća na kojem će države članice raspravljati o planu oporavka od koronakrize te višegodišnjem proračunu.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković o uništenim kućama obnovljenima nakon rata: "Kada vidimo o čemu se radi, onda ćemo zauzeti stav" Plenković i Medved u Sisku - 2 Plenković u Sisku: "Velike količine hrane koje su skuhane dolazile su od Crvenog križa. Cijeli proces ide dobro"

Četvrtak je Plenković iskoristio za susrete s Ursulom von der Layen i Charles Michelom, koje je, podsjetimo, tijekom kampanje, vrlo često spominjao.

Dirljivi susret Michela i Plenkovića zabilježile su i kamere. Plenković je ušao u sobu za sastanke, sklopio ruke i Michela oslovio pa ga potom pozdravio: "Bonjour!"

Šefovi europskih država i vlada, konačno će se vidjeti uživo. Hrvatski premije nije skrivao velika financijska očekivanja.